Previous Sofia Next

Multa paucis


μύθοι, παραβολές και αλληγορίες | φιλοσοφικά ανέκδοτα και ιστορίες | σκέψεις και γνώμες | προπόσεις |
μονόστιχα, δίστιχα και τετράστιχα
| λατινισμοί | ευχές και κατάρες, προσευχές και διαλογισμοί | επιγραφές, επιτάφια, τελευταία φράση και παράξενες διαθήκες | χρησιμούλες | αστεία, χωρατά, πλάκες, φάρσες και στοιχήματα  | φράσεις, περίεργα της ετυμολογίας | ενδιαφέροντα στοιχεία | κομπλιμέντα | επιστολές και ομιλίες

 

Χρησιμούλα (χρήσιμη ή χρυσή συμβουλή) - γνώση ή σύσταση που διατυπώνει κανείς, προκειμένου να βοηθήσει, να καθοδηγήσει κάποιον σχετικά με το πώς είναι καλύτερο να πράξει.

 

Σπίτι

Υγεία

Άνδρας, γυναίκα, παιδιά

Ζώα και φυτά

Ενδυμασία και υποδήματα 

Παιχνίδια

Προστασία

Τροφή και συνταγές

Διάφορα

Οι χρυσές χρησιμούλες

 


 

Σπίτι

Εάν δεν κόβει το ψαλίδι, τότε πάρτε ένα κομμάτι ψιλό γυαλόχαρτο και κόψτε 10-20 λουρίδες με πλάτος 2 χιλιοστά.

###
Για ν' απαλλαχθείτε από την ψαρίλα πρέπει να τρίβετε τα χέρια σας με το κομμένο στη μέση κρεμμύδι. Ύστερα από 5 λεπτά να πλένετε τα χέρια σας με κρύο νερό με κάποιο απορρυπαντικό για τα πιάτα, μετά με θερμό νερό.

###
Τη δυσάρεστη οσμή στην κουζίνα μπορείτε να απομακρύνετε, αν κάψετε μια ξερή φλούδα του λεμονιού ή του πορτοκαλιού. Στην τουαλέτα αρκεί ν' ανάβετε ένα σπίρτο.

###
Αν η τάπα στην μπανιέρα χάνει νερό, τότε κόβετέ από το παλιό ελαστικό γάντι την άκρη του δάχτυλου και το φοράτε στην τάπα. 

###
Πως να διώξετε τις κατσαρίδες
1. να αναμειγνύετε 30 γραμμάρια βορικού οξύ με ένα κρόκο όχι βραστού αυγού. 
2. κάντε μικρά σφαιρίδια από το μείγμα: 10γρ. βορικό οξύ, 50 γρ. πουρέ από πατάτα, 5 γρ. κοπανισμένη ζάχαρη και λίγο ασπράδι του αυγού για να συνδέει τα συστατικά. 
Το ένα ή το άλλο μείγμα τοποθετείτε πάνω σε μικρά χαρτάκια και βάζετε σε διάφορά μέρη: στο μπάνιο, στην τουαλέτα, στην κουζίνα, στα δωμάτια…Ύστερα από 5-6 μέρες θα δείτε τα "αποτελέσματα" με σηκωμένα πόδια και χέρια…
3.Διάλυση: ένα κουταλάκι τσαγιού βορικό οξύ, μισό κουταλάκι ζάχαρη, 100 γρ. νερού. Τη διάλυση σταγόνα σταγόνα βάζουμε παντού που κυκλοφορούν οι κατσαρίδες.

###
Όταν ο νιπτήρας έχει βουλώσει: ρίχνουμε 2 κουταλιές σόδας μαγειρικής και 1 μπουκάλι ανθρακούχο νερό, περιμένετε μισή ώρα και μετά αφήστε να τρέξει άφθονο νερό. Εάν δεν ξεβουλώσει, δοκιμάστε πάλι με σόδα και μια κατσαρόλα νερό που κοχλάζει.

###
Κλείνετε το γενικό διακόπτη παροχής νερού, όταν λείπετε διακοπές. Όταν επιστρέφετε, αφήστε να τρέξει για δυο λεπτά νερό πριν το χρησιμοποιήσετε.

###
Βάζετε μερικά χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού σε ένα βάζο και το τοποθετήστε στο ψυγείο και θα απορροφούν τις δυσάρεστες οσμές. 

###
Πριν από την αγορά ειδικού εξοπλισμού για να σκουπίσετε τις ηλεκτρονικές συσκευές, δοκιμάστε απλά μωρομάντιλα. Θα κάνουν τη δουλειά, όχι χειρότερα. 

###
Το υπεροξείδιο του υδρογόνου στην πραγματικότητα, εξυπηρετεί απόλυτα ως απολυμαντικό και ως προϊόν αφαίρεσης λεκέδων. 

###
Ξεχάστε τα ακριβά χημικά. Αν θέλετε να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια, πασπαλίστε με λίγη κανέλα τα μέρη που περιφέρονται τα έντομα. 

###
Η οδοντόκρεμα καθαρίζει τέλεια μεταλλικές επιφάνειες μπάνιου και κουζίνας, και θα βοηθήσει να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του σκόρδου στα χέρια σας.

###
Το δεψικό οξύ στα φύλλα του τσαγιού μπορεί να απαλλάξει από κονδύλωμα. Τρεις φορές την ημέρα να κρατήσετε το ζεστό φακελάκι για 15 λεπτά πάνω στο κονδύλωμα.

###
Σκουπίστε με το εσωτερικό της φλούδας μπανάνας τα κουτάλια και μαχαιροπίρουνα και θα δείτε πώς θα λάμψουν.

###
Η σόδα ως οδοντόκρεμα όχι μόνο φρεσκάρει την αναπνοή σας, αλλά και λευκαίνει τα δόντια.

###
Το κρέμα χεριών δεν δίνει μόνο λάμψη, αλλά και κάνει το δέρμα των παπουτσιών σας απαλό και εύπλαστο παπούτσια .

###
Το ξυλοκάρβουνο όπως θα βοηθήσει να κρατήσει τον αέρα καθαρό και φρέσκο και στο ψυγείο, και στο αυτοκίνητο.

###
Ενυδατώστε τις βρώμικες συνθετικές βούρτσες σε ζεστό ξύδι για 30 λεπτά και στη συνέχεια τις πλύνετε σε ζεστό σαπουνόνερο και θα γίνονται σαν καινούργια.

###
Καθαρίστε τα παράθυρα με χάρτινα φίλτρα για καφέ, δεν αφήνουν ρίγες και ραβδώσεις.

###
Διπλώστε το φύλλο του αλουμινόχαρτου αρκετές φορές και το κόψτε με ψαλίδι και οι λεπίδες του γίνονται πιο κοφτερές.

###
Εάν κόψετε το δάχτυλό σας και δεν έχετε υπεροξείδιο του υδρογόνου ή άλλα απαραίτητα μέσα για να σταματήσει η πληγή να αιμορραγεί, πασπαλίστε τη πληγή με τη ζάχαρη, το αίμα θα σταματήσει αμέσως.

###

Που και πώς να χρησιμοποιήσετε το λάδι μετά από το τηγάνισμα πατάτας;
- καλά καθαρίζει τα χέρια από τις μπογιές,
- να κρατάτε μέσα τα πινέλα,
- για να ανάβετε φωτιά,
- να λαδώσετε τους μεντεσέδες,
- να ξεσκουριάζετε διάφορα μεταλλικά αντικείμενα,
- ρίχνοντας μέσα στο πιατάκι και βάζοντας μέσα κάποιο σάπιο φρούτο λίγο να υψώνετε πάνω από την επιφάνεια λαδιού θα πιάσετε πολλές μύγες και μυγάκια.
 


Υγεία 

 

Καρκίνος, ναρκωτικά, αλκοολισμός, περιττά κιλά, κάπνισμα...

Πώς να μη πάρετε κιλά
1. Να πίνετε πριν το τραπέζι δυο φλιτζάνια πράσινο τσάι, ή χυμό, ή μεταλλικό νερό. 
2. Να προτιμάτε τα μικρά πιάτα, εκεί τα μικρά μερίδια φαίνονται σαν μεγάλα.
3. Βάλτε στο στόμα σας μόνο μικρά κομμάτια φαγητού και τα μασάτε αργά και επιμελώς.
4. Κάντε κατά του γεύματος 2-3 φορές διακοπή. Αφήστε το κουτάλι και το πιρούνι και πέστε ένα ανέκδοτο.

Μόνο αυτό θα σας πω: ο συνεχής και μακρόχρονος περιορισμός στο τραπέζι μας των θερμίδων μειώνει ουσιαστικά τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων και του ζαχαρώδης διαβήτη και συμβάλλει στην επιβράδυνση της γήρανσης:
- αν θέλετε σάντουιτς, πρέπει να είναι από σικάλεως ψωμί με τυρί-φέτα η σουλγκούνι,
- αν θέλετε μια σαλάτα ας είναι από ντομάτες και αγγούρια ή από το λάχανο και καρότα,
- αν θέλετε μια σούπα ας είναι μια χορτόσουπα ή ντοματόσουπα,
- η γαρνιτούρα σας ας είναι από βρασμένη πατάτα, αρακά ή λάχανο: κοκκινιστό ή τουρσί,
- το ρόφημα σας ας είναι ένα τσάι χωρίς ζάχαρη ή κομπόστα από φρέσκα φρούτα,
- βρασμένο αυγό ή κότα, βρασμένοι: μπακαλιάρος, πέρκα, σαζάνι, λούτσος, φρέσκα λαχανικά: καρότα, παντζάρι, πράσινο κρομμύδι, μπιζέλι, κολοκυθάκια, ραπανάκι, γλυκό πιπέρι, φρέσκα φρούτα.

Πώς να αποφύγετε την όρεξη
Με το μεσαίο δάχτυλο πιέζετε 5-8 λεπτά το σημείο μεταξύ της μύτης και του πάνω χειλιού.

Σταθείτε μπροστά στο ανοιχτό παράθυρο ή φεγγίτη με ανοιχτά τα πόδια και σηκωμένα χέρια: κάντε 10 βαθιές αναπνοές. 

Μισή ώρα πριν το φαγητό να πιείτε ένα ποτήρι χυμού (καλύτερα ντομάτας) ή μεταλλικού νερού.

Το πολύ φωτεινό τραπέζι αυξάνει την όρεξη, γι' αυτό αν θέλετε να αδυνατίσετε μειώστε τον φωτισμό της κουζίνας.

Πώς να καθαρίσετε το έντερό σας; Χρειάζονται: 
1. 400 γραμμάρια ξερό μαύρο δαμάσκηνο,
2. από 200 γρ. ξερά σύκα και βερίκοκα, 
3. 200 γρ. μέλι,
4. 25 γρ. φύλλα σένα (κασσία)
Όλα τα συστατικά (εκτός μελιού) να περάσετε από κρεατομηχανή. Το μίγμα που έχουμε συμπληρώνουμε με μέλι και το ανακατεύουμε. Να φυλάγετε μέσα στο ψυγείο σε γυάλινο σκεύος. Παίρνετε από 1 κουτάλι πριν το ύπνο.

Μερικές φορές (πόνοι στην κοιλιά, δηλητηρίαση, και άλλα) θα χρειασθεί να αδειάσετε το στομάχι σας. Γι’ αυτό πρέπει να πιείτε αλατισμένο νερό (1 κουτάλι σε ένα λίτρο νερού). Μετά από το εμετό να πιείτε δυνατό μαύρο τσάι με λίγη ζάχαρη.

Δυο απλές ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν ν' απαλλαχθείτε από το λίπος στην κοιλιακή χώρα και να συντηρήσετε επίπεδη κοιλιά:
1. όρθια, παίρνοντας ανάσα τραβάτε μέσα την κοιλιά σας. Εκπνέοντας χαλαρώνετε. Εκτελείται 30 φορές.
2. όρθια, τα χέρια στη μέση. Παίρνετε ανάσα, τραβάτε μέσα την κοιλιά σας και υποκλίνεστε. Σηκώνοντας εκπνέετε και μετά χαλαρώνεται. Εκτελείται 30 φορές.

Τα δέκα προϊόντα της φύσης που μπορούν να μας προφυλάξουν από το καρκίνο: σπανάκι, πορτοκάλι, σκόρδο,
μήλο, όσπριο σόγιας, καρώτα, πράσινο τσάι και κόκκινο κρασί.

Θέλεις να σταματήσεις το κάπνισμα;
Όποτε θα έχεις την επιθυμία να καπνίσεις, πρώτα ανάπνευσε βαθιά, για πέντε λεπτά. Άρχισε με την εκπνοή. Κάνε βαθιά εκπνοή. Πάρε βαθιά εισπνοή και κάνε βαθιά εκπνοή, δώσε όμως περισσότερη έμφαση στην εκπνοή παρά στην εισπνοή. Ζούληξε όλο σου το αναπνευστικό σύστημα, ώστε να βγει όλος ο αέρας έξω. Κάνε το αυτό για πέντε λεπτά πριν από κάθε τσιγάρο. Και αν μετά από αυτά τα πέντε λεπτά έχει εξαφανιστεί η επιθυμία σου για κάπνισμα, δεν υπάρχει λόγος να καπνίσεις. Αν η επιθυμία παραμένει, τότε κάπνισε.
Όσσο

Στο τέλος σας προσφέρω τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από τις Μητέρες όλων των ασθενειών που μας χάρισε η κοινωνία: καρκίνος, ναρκωτικά, αλκοολισμός, περιττά κιλά, κάπνισμα... 
Ο λαός μας λέει «Πάσσαλος πασσάλω εκκρούεται» και είναι αφέλεια να πιστεύεις πως με ανώδυνους τρόπους (χάπια, δίαιτες…) μπορείς να απαλλαγείς από κάτι που είναι βαθιά ριζωμένο στο σώμα και στην ψυχή.
Όμως αυτοί οι τρόποι είναι για τους ανθρώπους με χαρακτήρα και θέληση. Θα πείτε πως οι άνθρωποι με χαρακτήρα και θέληση δεν αρρωσταίνουν απ’ αυτές τις φοβερές αρρώστιες….και θα έχετε δίκιο. Δυστυχώς οι παρακάτω σκληροί, αλλά αποτελεσματικοί τρόποι είναι για πολύ λίγους. Ο κάθε απ’ αυτούς τους τρεις τρόπους μπορεί να θεραπεύσει και τις τέσσερις αυτές μάστιγες.
Ο συγγραφέας του παρακάτω κειμένου σας προειδοποιεί πως πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείτε έναν έξυπνο γιατρό και δεν φέρνει καμιά ευθύνη για το διαφορετικό αποτέλεσμα.

Ο πρώτος τρόπος είναι ο πιο σκληρός, αλλά και ο πιο αποτελεσματικός. 
Φεύγετε από τις «ανέσεις» του σπιτιού στις ανέσεις μιας σπηλιάς ή ενός μεγάλου δάσους μακριά από τους ανθρώπους και κοντά στη Φύση. Παίρνετε μαζί σας εκτός από τα ρούχα και παπούτσια άλλα πέντε (για τους πιο αποφασιστικούς) ή δέκα (για λιγότερα αποφασιστικούς) αντικείμενα που θα χρειαστείτε για να επιβιώσετε (κανένα τρόφιμα!). Το μοναδικό όπλο που μπορείτε να πάρετε μαζί σας είναι ένα μαχαίρι. Τρώτε μόνο αυτά που θα βρείτε: χόρτα, ρίζες, έντομα, ποντίκια, σκουλήκια και άλλα…
Πρέπει να μείνετε ολομόναχος 30-40 μέρες… 
Θα επιστρέψετε (αν θα επιθυμήσετε) υγιείς και πολύ διαφορετικός άνθρωπος.

Ο δεύτερος τρόπος είναι όχι και λιγότερο σκληρός και επίσης αποτελεσματικός.
Εμπιστευθείτε σε κάποιον φίλο ο οποίος θα σας φέρει σ’ ένα απομονωμένο σπίτι, ή κάποιο κτήριο, όπου θα σας αφήσει κλεισμένο σε κάποιο άδειο δωμάτιο. Όχι απλά αφήσει, αλλά θα σας δέσει τα χέρια ή θα σας βάλει χειροπέδες, τις οποίες θα στερεώσει σε κάποιο μεταλλικό σωλήνα ή σε κάτι πολύ βαρύ και σταθερό. Από τα αγαθά της ζωής: μόνο αέρας και ύπνος, ούτε νερό, ούτε φαγητό…
Πρέπει να μείνετε έτσι 3-6 μέρες…
Όχι κάμερες ούτε κλειδαρότρυπες για παρακολούθηση… Θεραπεύει και η γνώση πως είστε εντελώς μόνος, θεραπεύει και ο αυτοεξευτελισμός όταν θα είστε αναγκασμένος να «τα κάνετε» πάνω σας…

Η παροιμία «Το ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο» αποκτά και νέο νόημα.
Ο τρίτος τρόπος λέγεται ραβδισμός ή αν θέλετε την «επιστημονική» του ονομασία: βεργοθεραπεία. Αυτή η θεραπεία δεν έχει καμιά σχέση με τον μαζοχισμό, παρ’ όλο που και αυτή περιέχει τον εθελοντισμό. Η θεραπευτική αξία τις βίτσας είναι γνωστή από τον μεσαίωνα. 
Τόπος θεραπείας: ένα δωμάτιο με μια κλίνη.
Το θεραπευτικό μέσο: μια δέσμη 5-6 κλαδιών της ιτιάς με διάμετρο 5-12 χιλιοστά και μήκους 80-100 εκατοστά σε σχήμα βεντάλιας (ειδικό δέσιμο). 
«Αντικείμενο» θεραπείας: οι γλουτοί, δηλαδή ο ποπός.
Θεραπευτής: άνδρας όταν θεραπεύεται γυναίκα και γυναίκα όταν θεραπεύεται άνδρας.
Η διαδικασία περιέχει: δυο εφαρμογές από είκοσι χτυπήματα με διακοπή για 20 λεπτά.
Χρόνος βεργοθεραπείας: η διαδικασία του ραβδίσματος γίνεται μια φορά τη βδομάδα σε διάρκεια τεσσάρων μηνών.
Τι λένε οι ασθενείς: κατά τη διαδικασία φωνάζεις ή κλαις (όχι από τον σωματικό πόνο, αλλά από τον ψυχικό), έχεις την εντύπωση πως μαζί με τον πόνο φεύγει και η «μαυρίλα» τις προηγούμενης ζωής. Μετά από την διαδικασία αποκτάς ωραία διάθεση και χαλάρωση, νιώθεις σαν στην πλάτη σου να μεγαλώνουν φτερά.
Τι λένε οι θεραπευτές: πριν από την θεραπεία επιβάλλεται μια εμπιστευτική συζήτηση μεταξύ του θεραπευτή και ασθενή. Ο πόνος από τον ράβδισμα είναι ταυτόχρονα οξύς και σύντομος. Με φόντο την βεργοθεραπεία το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου θα δουλέψει με όλες τις δυνάμεις: για τους λευκοκύτταρους δεν έχει σημασία, τι να εξαλείψουν πρώτα, τις μελανάδες των γλουτών ή τις ουλές της καρδιάς και της ψυχής. Η θεραπεία της βίτσας έχει επίσης πολύ καλά αποτελέσματα στις νευρωτικές ασθένειες και στην αϋπνία, έχει απαλλάξει πολλούς από χρόνιο άγχος.

 

Πώς να κόψετε το κάπνισμα;
Αυτός ο διαλογισμός απομηχανοποιεί την διαδικασία του καπνίσματος και την κάνει βαρετή και ανεπιθύμητη.
Πολύ αργά βγάζεται από της τσέπη σας το κουτί με τσιγάρα. Πρέπει να νιώθετε απόλαυση από τις αργές κινήσεις σας και την πλήρης κατανόηση γιατί το κάνετε (για να το απολαύσετε!). Μετά βγάζετε από το κουτί το τσιγάρο, πολύ αργά (όχι μηχανικά όπως το κάνατε πριν) και κατανοώντας την κάθε κίνηση.
Μετά ελαφρά χτυπήστε το τσιγάρο πάνω στο κουτί, απολαμβάνετε και τις κινήσεις και τον ήχο. Μετά μυρίστε το τσιγάρο και νιώστε το υπέροχο άρωμά του (η διαδικασία πρέπει να πιάσει αρκετό χρόνο). Μετά βάζετε το τσιγάρο στο στόμα σας (νιώθοντας την σπουδαιότητα της στιγμής και με περιφρόνηση αγναντεύοντας τους μη καπνιστές). Με προσοχή παρακολουθήστε την κάθε μικρή κίνησή των χεριών και των χειλιών.
Μετά κάντε την πρώτη ρουφηξιά. Νιώστε μέσα σας τον Θεό του Καπνού που γέμισε τα πνευμόνια σας. Μετά αργά, (ένα λεπτό) διώξτε τον καπνό και χαλαρώστε. Μια άλλη ρουφηξιά με πλήρη κατανόηση και πολύ αργά.
Κάθε φορά που βάζετε στο στόμα σας το τσιγάρο το ποσοστό των ρουφηξιών μειώνεται. Δηλαδή αν το πρώτο τσιγάρο πετάξατε μετά από 10 ρουφηξιές, το δεύτερο με 9, μετά 8….
Κάποια φορά θα νιώθετε την ανοησία της πράξεις, σε λίγο όλη η ύπαρξή σας θα το καταλαβαίνει και δε θα μπορείτε να το κάνετε.
Όσσο*

 Οι καινούριες έρευνες στον τομέα των ογκολογικών ασθενειών λένε:
– ποτέ! πλαστικά μπουκάλια με νερό ή κάτι άλλο στον καταψύκτη,
– ποτέ! πλαστικές συσκευασίες στους φούρνους μικροκυμάτων.

Πώς να χάσετε κιλά;
Κάθε πρωί μισή ώρα πριν από το πρωινό με άδειο στομάχι και το βράδυ πριν τον ύπνο, να πιείτε ένα μείγμα από μέλι και κανέλα (σκόνη), σε ένα φλιτζάνι με βραστό νερό. Εάν πάρετε αυτό το μείγμα τακτική, αυτό θα μειώσει το βάρος σας. Επίσης, η τακτική λήψη του μείγματος δεν επιτρέπει να συσσωρεύεται λίπος. 
Το μείγμα ετοιμάζεται το βράδυ πριν τον ύπνο. 
1. Ένα μέρος κανέλας με 2 μέρη ακατέργαστου μελιού. Καλύτερα μισό κουταλάκι κανέλας με ένα κουταλάκι μέλι 
2. Βράζουμε ένα φλιτζάνι νερό. 
3. Ρίχνουμε το ζεστό νερό στο φλιτζάνι με κανέλα και σκεπάζουμε για μισή ώρα. 
4. Προσθέτουμε το μέλι, όταν το μείγμα ψύχεται. 
5. Πίνετε το μισό του μείγματος λίγο πριν τον ύπνο. Το άλλο μισό καλύπτουμε και βάζουμε στο ψυγείο. 
6. Το πρωί πίνουμε το υπόλοιπο μισό από το ψυγείο χωρίς να ζεσταθεί.

 

Κρυολογήματα

Παλιά και αποτελεσματική συνταγή από το κρυολόγημα: εκχύλισμα από ίδιες μερίδες μέντας, κουφοξυλιάς (σαμπούκος) και χιλιόφυλλου. Πρέπει να το πιεις ζεστό πριν να πας για ύπνο.

Αποτελεσματική συνταγή από το κρυολόγημα: στη προηγουμένως ζεματισμένη τσαγιέρα που δεν έχει νερό ρίχνουμε ψιλοκομμένο σκόρδο (ένα σκέλιδι) και 5-10 λεπτά αναπνέουμε τους ατμούς από τη μύτη της τσαγιέρας.

Σ' ένα φλιτζάνι με 10-15 κόκκους μοσχοκάρυδου χύνετε ζεστό νερό. Ύστερα από 20 λεπτά το πίνετε. Αρκεί να το κάνετε τρεις φορές την ημέρα και το κρυολόγημα εξαφανίζεται.

Εάν συχνά υποφέρετε από το κρυολόγημα και συνάχι
Ανοίγετε τη βρύση της μπανιέρας και αφήνετε να τρέχει κρύο νερό πάνω στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού σας: από τρία λεπτά για κάθε πόδι.

Ένας παλιός και αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του κρυολογήματος
Απολύμανση του διαμερίσματος με επιτραπέζιο ξίδι. Χύνουμε μέσα σε μια κατσαρόλα ένα ποτήρι ή μισό λίτρο (εξαρτάται από το μέγεθος του διαμερίσματος) ξίδι και το ζεσταίνουμε μέχρι που αρχίζει να βράζει. Μειώνουμε τη θερμοκρασία και 20 λεπτά το ξίδι πρέπει να εξατμίζεται μέσα στο διαμέρισμα. Πρέπει να το επαναλαμβάνετε τρεις μέρες δυο φορές το μίνα.

Μέθοδος προφύλαξης από κρυολόγημα. με μασάζ των βιολογικά ενεργητικών σημείων. Το μασάς πρέπει να κάνετε το πρωί στο διαμέρισμα με καθαρό αέρα. Πρώτα πρέπει να ζεσταίνετε τις παλάμες σας τρίβοντας τις μεταξύ τους. Μετά 36 φορές με το μεσαίο δάκτυλο τρίψτε τη μύτη σας από τη ρίζα της μέχρι την άκρη. Έπειτα 36 φορές με δείκτη να πιέσετε τα δυο σημεία στις άκρες των ρουθουνιών. Και στο τέλος με άκρες των τεσσάρων δακτύλων των χεριών μας κάνουμε μασάς τρίβοντας από το κρόταφο γύρο στ’ αυτιά μας και στο τέλος να πιέζουμε με τα μεσαία δάκτυλα το τελευταίο κρίκο της σπονδυλικής στήλης στο κάτω μέρος του κρανίου από τις δυο πλευρές. Πρέπει να το επαναλαμβάνουμε 36 φορές.
Χρησιμούλες του γνωστού γιατρού-κινέζου Βαν Σι Χε.

Έχετε βήχα
1. Κρατήστε τα χέρια σας μέσα στο ζεστό νερό για 20 λεπτά.
2. Με ζεστά δάχτυλα (πριν τα κρατάτε στο ζεστό νερό) κάνετε μασάζ στο σημείο «χέγκου» οι Γιαπωνέζοι το ονομάζουν «σημείο εκατόν αρρωστιών» που βρίσκετε μεταξύ του μεγάλου δάχτυλου και δείκτη από την αντίθετη πλευρά της παλάμης.
3. Βάλτε πάνω στη γλώσσα λίγο μέλι και βούτυρο.

Εάν θέλετε να γνωρίσετε το σκόρδο ως φάρμακο πρέπει να ψιλοκόψετε την σκελίδα και να την αφήσετε για 15 λεπτά. Έτσι το σκόρδο μεταμορφώνετε σε φάρμακο που λέγεται αλλισίνη και μπορείτε να το χρησιμοποιείτε όπως θέλετε: να το αλείβετε μαζί με το βούτυρο πάνω στο ψωμί, να το βάλετε σε σαλάτες, σε ομελέτα, στην σούπα…
Ακριβώς τέτοια διαδικασία πρέπει να περάσει και το κρεμμύδι. 
Όταν έχετε κρυολόγημα η καθημερινή δόση σας πρέπει να περιέχει 2-3 σκελίδες σκόρδου ή το μισό ενός μέτριου κρεμμυδιού.

Οι έρευνες αποδεικνύουν πως όχι τα δυνατά ποτά: βότκα, ούζο, ουίσκι…, αλλά το κόκκινο κρασί είναι αυτό που βοηθάει τον κρυολογημένο και ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σύστημά του.
Επίσης στην ενισχύσει του ανοσοποιητικού σας συστήματος συμβάλλουν τα ψάρια που έχουν λίπος (ρέγκα, σολομό, σκουμπρί…), το καρύδι, το καρότο, τα πορτοκάλια, το γιαούρτι.

Όταν μόλις αρχίσατε να νιώθετε ότι είστε κρυολογημένος, αμέσως πρέπει να κάνετε μια πολύ απλή και αποτελεσματική διαδικασία: σκόρδο (μισή σκελίδα) ή κρεμμύδι (ανάλογο μέγεθος με σκόρδο) κόβετε ψηλά (μέγεθος κόκκου ρυζιού) και διαιρείτε σε δυο μικρές στοίβες. Επίσης κόβετε δυο κομμάτια γάζας ή χαρτοπετσέτας με μέγεθος 10 επί 15 πόντους, που προκαταρτικά διπλώνονται. Μετά η κάθε γάζα με το ψιλοκομμένο σκόρδο τυλίγεται συστρέφεται και διπλώνεται για να μπει το εξόγκωμα με σκόρδο σε κάθε αυτί (όχι, στο ρουθούνι). 
Μετά από μερικά λεπτά θα νιώσετε τη μυρωδιά του σκόρδου, αυτό μαρτυρεί ότι το κατασκεύασμα λειτουργεί. Για πρώτη φορά πρέπει να κρατάτε το σκόρδο στ’ αυτί σας όχι περισσότερο από 10 λεπτά, μετά μπορείτε να κρατάτε μισή ώρα. Αυτήν την διαδικασία καλύτερα να την κάνετε το βράδυ πριν τον ύπνο.

Στρες, άγχος, ανησυχία, αϋπνία

Εννιά τρόποι για ν' απαλλαχθείς από το στρες
1. Πες το στον άλλον. Μιλώντας για το πρόβλημά σου και ακούγοντας κάποια γνώμη μπορείς να βρεις τη λύση.
2. Πες το στον εαυτό σου. Γράψε τη στενοχώρια σου στο μαγνητόφωνο ή πες την στον καθρέπτη.
3. Γράψε στον εαυτό σου μια επιστολή. Να εμπιστευθείς στο χαρτί τις σκέψεις σου και τους προβληματισμούς σου. Ο γραπτός λόγος πάντα είναι πιο σύντομος και λογικός, γι' αυτό και η λύση θα βρεθεί γρηγορότερα.
4. Να καθίσεις στα γόνατά σου τη γάτα ή το σκυλί ή μια κούκλα. Ο ακροατής σου είναι απ' τους καλύτερους και εκτός αυτού δεν είναι κουτσομπόλης. Να είσαι σίγουρος ότι μετά το βάρος της στενοχώριας θα φύγει.
5. Κλάψε, ακόμα και αν είσαι άνδρας. Ξέχνα την παιδική αρχή ότι τα δάκρυα είναι ντροπή. Κάν' το κάτω από ένα ζεστό ντους.
6. Να βάζεις το χέρι σου πάνω στην καρδιά σου και να επαναλαμβάνεις μερικές φράσεις με τη λέξη "γαλήνη". Π. χ. "Η γαλήνη μ' αγκαλιάζει", "Παντού κυριαρχεί η γαλήνη".
7. Φώναξε δυνατά "χα". Για ν' απαλλαχθείς από την οργή και κακία που κυρίεψε την ψυχή σου άνοιξε λίγο τα πόδια σου σήκωσε τα χέρια σου και κάνε μια βαθιά εκπνοή. Φαντάσου ότι τα πνευμόνια σου γεμίζουν όχι με αέρα, αλλά με τα κακά αισθήματα και να κάνεις μια απότομη εισπνοή με ήχο "χα".
8. Κάνε στον εαυτό σου ένα δώρο. 
9. Δημιούργησε μια γιορτή.   

Πώς να βγείτε από την αγχώδη κατάσταση με 5 ασκήσεις-διαδικασίες.
1. Το δεξή χέρι βάζουμε πάνω στο σβέρκο. Με το αριστερό χέρι πιέζουμε τον ομφαλό μας, όσο δυνατά μπορούμε, 
2. Με τις άκρες των δάχτυλων κάνουμε κυκλικές κινήσεις πάνω από τα φρύδια μας και στους κροτάφους. Μετά κάντε μασάζ του σβέρκου σας. 
3. Δύο δάχτυλα του δεξιού χεριού βάζουμε στο πάνω χείλι. Το άλλο χέρι τοποθετούμε πάνω στην σπονδυλική στήλη. Τα δάχτυλά μας με δύναμη πιέζουν το χείλι (5 δευτερόλεπτα). Επαναλαμβάνουμε τρεις φορές.
4. Τρίβουμε με δύναμη τις ρόγες των αυτιών και τους τραβάμε προς τα κάτω. 
5. Ένα ντους με ζεστό και κρύο (3 δευτερόλεπτα) νερό και50 γρ. κονιάκ είναι αυτά που χρειάζεται ο οργανισμός μας

Η ανησυχία κάνει το μαξιλάρι σου σκληρό. Αν σε βασανίζει κάτι, πριν πέσεις για ύπνο, σκέψου τρία πράγματα που θα κάνεις αύριο το πρωί και θα βοηθήσουν να λυθεί το πρόβλημα.

Πώς να νικήσετε την αϋπνία
1.Το υπνωτικό μπορείτε ν' αντικαταστήσετε με μπανιέρα. Ανοίξτε το νερό (ο ήχος του νερού που τρέχει κατευνάζει τα νεύρα) και ρίξτε μέσα ένα φλιτζάνι με εκχύλισμα χαμομηλιού, καθίστε μέσα στην μπανιέρα και να είστε σίγουρος, ότι μετά από 20 λεπτά θα σας πιάνει ο ύπνος. Ύστερα από τη μπανιέρα καλό θα είναι να πιείτε ένα φλιτζάνι τσάι με χαμομήλι.
2. Κάντε ένα μικρό (15 ? 15 cm) προσωπικό μαξιλάρι από ένα τρυφερό βαμβακερό ύφασμα και γεμίστε το με ξερά χόρτα: μέντα ή ρίγανη ή χιλιόφυλλο ή βάλσαμο (σπαθόχορτο) ή θυμάρι ή χαμομήλι ή μίγμα αυτόν των "υπνωτικών" χόρτων. 
3. Πολύ παλιό και γνωστό υπνωτικό είναι το ζεστό γάλα με μέλι. Ένα τέταρτο κουταλάκι τσαγιού κάρδαμο ανακατεμένο με γάλα θα αυξάνει την αποτελεσματικότητα του ροφήματος.

Το ροχάλισμα δείχνει κάποιο πρόβλημα της υγείας. 
Πριν τον ύπνο να δένετε (θα βρείτε τον τρόπο) μια μπάλα τένις ή πιο μικρή ξύλινη ή πλαστική σφαίρα έτσι ώστε να βρίσκεται δίπλα στην σπονδυλική στήλη, για να μη μπορείτε να κοιμάστε ανάσκελα.

Αϋπνία από τον "εσωτερικό διάλογο"
Κάποιο δυσάρεστο περιστατικό της περασμένης μέρας δεν σας αφήνει να πέφτετε σε ύπνο. Νοερά μιλάμε με τον "εχθρό" μας, προσπαθούμε να απαντήσουμε πιο έξυπνα παρά στην πραγματική μας σύγκρουση. Ακούγεται μόνο το τικ-τακ του ξυπνητηριού, ο οργανισμός μας ζητάει ξεκούραση, όμως ο ύπνος δεν έρχεται… και αυτός που δεν μας επιτρέπει να κοιμηθούμε είναι ο εσωτερικός, ο αόρατος συνομιλητής μας. Το πρόβλημα είναι εδώ: πώς να καταπνίξουμε αυτόν τον συνομιλητή; 
Είναι γνωστό πως το μυαλό μας δεν μπορεί να συγκρατήσει, να αισθάνεται παραπάνω από δυο γεγονότα ταυτόχρονα όσο και να προσπαθήσουμε. Θυμηθείτε, όταν βλέπετε τηλεόραση η προσοχή σας είναι απασχολημένη με δυο αντικείμενα: με το οπτικό και το ηχητικό. Εάν αυτή τη στιγμή κάτι τρώτε, τότε δεν νιώθετε την γεύση (δοκιμάστε, και θα το διαπιστώσετε). Δηλαδή, πρέπει να δημιουργήσετε δύο αντικείμενα, που θα καταστέλλουν το τρίτο. 
Βρισκόμαστε ανάσκελα στο κρεβάτι. Βάζουμε τα χέρια μας πάνω στην κοιλιά μας και σηκώνουμε και κατεβάζουμε εναλλάξ τις παλάμες. Αρκεί να μην βρίσκεστε σε απόλυτη σκοτεινιά και να βλέπετε τουλάχιστον τις παλάμες. Κάνετε μια προσπάθεια να συγκεντρωθείτε παρακολουθώντας τις παλάμες. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να το καταφέρετε και ο "εσωτερικός διάλογος" βγάζοντας μια απεγνωσμένη κραυγή εξαφανίζεται. Μετά σίγουρα θα νιώθετε την ευχάριστη "κενότητα" και την απουσία σκέψεων στο μυαλό σας. 
Η ασκήσεις που θα διαρκέσουν 5-10 λεπτά θα σας βοηθήσουν, και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα καταφέρετε να μπείτε στην κατάσταση "κενότητας" μόνο με την δύναμη της θέλησης, χωρίς να χρειαστεί να ανεβοκατεβάζετε τις παλάμες.

Εάν θέλετε ν' αποφύγετε τον ύπνο ύστερα από το μεσημεριανό γεύμα, τότε να χωρίσετε το φαγητό και το υγρό (τσάι, χυμός κ. α.). Το ρόφημά σας να το πάρετε ύστερα από δύο ώρες μετά από το φαγητό.

 Η ασφαλέστερη στάση του σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι πλάι, με τα πόδια λυγισμένα.

Το χρονικό ροχάλισμα πολύ αποτελεσματικά μπορεί να θεραπευθεί από έναν πλαστικό χειρουργό.

Το στρώμα στο κρεβάτι σας πρέπει να το αλλάξετε κάθε 8- 10 χρόνια γιατί μέσα του μαζεύονται πολύ επικίνδυνα βακτήρια ειδικά για τα μικρά παιδιά.

Aφυπνιστικές εμπειρίες
Πένθος για την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου 
Ασθένεια απειλητική για τη ζωή Διακοπή μιας πολύ στενής σχέσης
Κάποιο μείζον ορόσημο ζωής, όπως ορισμένα μεγάλα γενέθλια (πενήντα, εξήντα, εβδομήντα κ.ο.κ.) 
Ένα κατακλυσμικό τραύμα, όπως πυρκαγιά, βιασμός ή ληστεία
Ή αποχώρηση των παιδιών από το σπίτι («άδεια φωλιά »)
Απώλεια δουλείας ή αλλαγή καριέρας
Συνταξιοδότηση
Μετακίνηση σε οίκο ευγηρίας
Τέλος, σαν αφυπνιστικές εμπειρίες μπορούν να λειτουργήσουν τα πολύ έντονα 
Όνειρα πού μεταφέρουν ένα μήνυμα απ’ τον βαθύτερο εαυτό μας.

Ο πιο ορθός τρόπος για να απαλλαχθείτε από το ροχαλητό είναι οι παρακάτω τρεις ειδικές ασκήσεις που πρέπει να κάνετε τουλάχιστον μια βδομάδα καθημερινά πρωί - βράδι:
1. Να βγάλετε τη γλώσσα σας έξω προσπαθώντας να αγγίξετε με την άκρη της το πηγούνι, 40 φορές.
2. Να γεμίζετε τα μάγουλά σας αέρα και να τον μετατοπίζετε δεξιά – αριστερά, 10 φορές.
3. Να βάζετε το δεξί χέρι σας στο πιγούνι και να αντιστέκεστε στην προσπάθεια να μετακινείτε το κάτω γνάθο μπροστά.

 

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ύπνο, μην βιαστείτε να πάρετε χάπια για να καταπολεμήσετε την αϋπνία. Καλύτερα να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τα επόμενα δέκα προϊόντα ... 

Μαρούλι 
Η σύνθεσή του μαρουλιού περιέχει μια ουσία που ονομάζεται laktucin, το οποίο προωθεί τη χαλάρωση και γρήγορο ύπνο. Φάτε σαλάτα καλύτερα φρέσκα. 

Τσάι με χαμομήλι 
Περιέχει μια σημαντική ποσότητα φυσικού ηρεμιστικού που έχει θετική επίδραση στο κεντρικό νευρικό σύστημα. 

Μπρόκολο 
Περιέχει μαγνήσιο στη σύνθεσή του, που χαλαρώνει όχι μόνο τους μυς, αλλά και τα νεύρα. 

Γαλοπούλα 
Από αμινοξέα που βρίσκονται στο κρέας της γαλοπούλας είναι η τρυπτοφάνη, η οποία βοηθά τον εγκέφαλο να παράγει τη μελανίνη, την ορμόνη του ύπνου. 

Μπανάνες 
Είναι μια άλλη πηγή της τρυπτοφάνης, η οποία είναι σε θέση όχι μόνο να αυξήσει την παραγωγή της μελανίνης, αλλά επίσης να βοηθήσει τον εγκέφαλο στη παραγωγή της seratoninis - της λεγόμενης ορμόνη της ευχαρίστησης. 

Άγριο ρύζι 
Είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, και, δεύτερον, είναι πλούσιο σε τρυπτοφάνη, για την οποία έχουμε πει ήδη.

Χυλός από βρώμη
Είναι καλό όχι μόνο τα πρωινά, πιστεύεται ότι περιείχε μια ουσία ικανή να ηρεμήσει το νευρικό σύστημα. 

Μέλι 
Το μέλι είναι πλούσιο σε ορεξίνη, μια ουσία που βοηθά να απαλλαγούμε από το άγχος.

Αυγά
Περιέχουν niacin - μια μοναδική βιταμίνη B3, η οποία προωθεί την ανάπτυξη της seratoninis. 

Σολομός 
Περιέχει ουσίες που είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία των νευροδιαβιβαστών υπεύθυνων για γερό και υγιές ύπνο.

 

Αδένωμα, προστάτιδα

Εάν ο άνδρας καθημερινά τρώει τρεις μπανάνες, ένα αβοκάντο και μια μερίδα ασπρομανίταρων, τότε αυτός ο άνδρας θα παραμένει άνδρας ή θα επαναφέρει την χαμένη του ανδρική ικανότητα, το γρηγορότερο μέσα σε μια βδομάδα ή το αργότερα μέσα σ' ένα μήνα.

Τα 2-3 πορτοκάλια την ημέρα εκτός που παρατείνουν τη ζωή μας για 5-6 χρόνια, είναι ικανά να μας απαλλάξουν και από την προστάτιδα.

Εάν τρώτε κάθε πρωί πριν πάρετε το πρωινό τουλάχιστον από 20 σπόρους του κολοκυθιού (όχι τηγανισμένες), τότε θα θεραπεύσετε την αδένωμά σας.

Η ακινησία της λεκάνης δημιουργεί το πρόβλημα της προστάτιδας. Δυο-τρεις φορές την ημέρα πρέπει ρυθμικά να σφίξετε δέκα φορές το οχτωειδές μυς που από τη μία πλευρά πιάνει τον πρωκτό και από την άλλη τη βάση του πέους. Πρέπει να το κάνετε αργά: να σφίξετε μετρώντας από 1 μέχρι 5 και μετά επίσης αργά να χαλαρώσετε. Η στάση του σώματος δεν έχει σημασία.

 

Όραση

Τα μάτια σας δεκατέσσερα!
Όταν κουράζονται μάτια και μειώνεται η όρασή σας κάντε γυμναστική για τα μάτια:
1. δυνατά κλείνετε τα μάτια σας για 3-5 δευτερόλεπτα, μετά τα ανοίγετε για 3-5 δευτερόλεπτα. Επαναλαμβάνετε 6-8 φορές.
2. γρήγορα ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας για 1 λεπτό.
3. κοιτάτε μπροστά σας κάποιο αντικείμενο που βρίσκεται σε απόσταση 2-200 μέτρα και μετά μετακινείτε τη ματιά σας στην άκρη της μύτης σας . Επαναλαμβάνετε 6-8 φορές.
4. κλείνετε τα βλέφαρά σας και κάνετε 1 λεπτό ελαφρό μασάζ με κυκλικές κινήσεις των δάχτυλών σας.
5. με τρία δάχτυλα ελαφρά πιέζετε για 2-3 δευτερόλεπτα τα βλέφαρα των κλειστών ματιών. Επαναλαμβάνετε 3-4 φορές.
6. κοιτάτε πάνω, κάτω, δεξιά και αριστερά. Επαναλαμβάνετε 6-8 φορές.
7. κάντε απο10 κυκλικές κινήσεις με ανοιχτά μάτια σε μία κατεύθυνση και σε άλλη. Μετά με κλειστά μάτια. Επαναλαμβάνετε 3-4 φορές.

Μια διαδικασία που θα ξεκουράζει τα μάτια σας μετά από μια επίπονη και έντονη δουλειά των ματιών. Χρειάζονται δυο λεκάνες. Στη μία βάζουμε κρύο νερό (5 λίτρα), στην άλλη ζεστό. Πρώτα βάζουμε το πρόσωπό μας στη λεκάνη με ζεστό νερό και μετράμε μέχρι 25 και ύστερα βάζουμε το πρόσωπό μας στο κρύο, όπου επίσης κρατάμε το πρόσωπό μας μέχρι 25. Ύστερα από 10 διαδικασίες μπορείτε ν' ανοίξετε τα μάτια σας μέσα στο νερό.

Δυο χρησιμοποιημένα φακελάκια με τσάι βάζετε πάνω στα κλεισμένα μάτια για δέκα λεπτά. Θα επαναφέρουν την όρασή σας και θα ξεκουράζουν τα μάτια σας.

Βάλτε τις παλάμες τη μια πάνω στην άλλη έτσι ώστε τα δάχτυλα της μίας παλάμης να είναι κάθετα με τα δάχτυλα της άλλης. Μετά βάλτε αυτήν την "λακκούβα" πάνω στα μάτια σας έτσι ώστε τα μάτια σας ελεύθερα να ανοιγοκλείνουν, αλλά το φως να μη περνάει κάτω απ' τα δάχτυλά σας. 
Τοποθετήστε τις αγκώνες πάνω στο τραπέζι, κλείστε τα μάτια σας και χαλαρώστε. Εάν θα βλέπετε βέργες και σπίθες, αυτό σημαίνει ότι τα μάτια σας είναι κουρασμένα. 
Φανταστείτε κάτι πολύ μαύρο, δηλαδή, πως βρίσκεστε σε μια σκοτεινή σπηλιά χωρίς φως. Σε λίγο οι σπίθες θα εξαφανιστούν και τα μάτια σας θα είναι ξεκουρασμένα.
Είναι πολύ καλή άσκηση για τους ανθρώπους που πολλές ώρες δουλεύουν μπροστά στο κομπιούτερ.

Αν η δουλειά σας κουράζει τα μάτια σας πρέπει οπωσδήποτε 3-4 φορές την ημέρα να κάνετε το εξής:
1) τουλάχιστον ένα λεπτό να ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας, 
2) να πλένετε τα μάτια σας με κρύο νερό.

Με δύναμη τρίβετε τις παλάμες των χεριών μεταξύ τους, μέχρι που να ζεσταίνουν οι παλάμες. Μετά τα βάζετε πάνω στα μάτια σας για 10 δευτερόλεπτα.

Στριφογυρίζουμε τα μάτια μας σύμφωνα με τους δείκτες του ρολογιού 4 φορές, και 4 φορές στην αντίθετη κατεύθυνση.

Κλείνουμε τα βλέφαρά μας και σταδιακά μεγαλώνουμε τη δύναμη του κλεισίματος, μετά επίσης σταδιακά μειώνουμε την δύναμη. Επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές.

 

Λαιμό

Έχετε πρόβλημα με το λαιμό σας; 
Να ζεστάνετε τις παλάμες σας μέσα στο ζεστό νερό ή μπορείτε να τις ζεστάνετε τρίβοντας τις παλάμες μεταξύ τους. Μετά τα βάζετε στο λαιμό σας για δέκα λεπτά

 

Πονοκέφαλος

Ο πιο απλός τρόπος να μειώσετε τον πονοκέφαλο, να κάνετε μασάζ τις ρόγες των αυτιών

Να βάζεις σε μια ανδρική κάλτσα δυο μπάλες του τένις, μετά να δέσεις την κάλτσα, να απλώσεις ανάσκελα στο πάτωμα και να τοποθετήσεις την κάλτσα με τις μπάλες εκεί που το κεφάλι συνδέεται με το λαιμό.
 

Οδοντόπονος

Θυμός

Πώς να απαλλαχθείς από το θυμό
Ένα χαρτί, πάνω στο οποίο γράφει: «Είμαι θυμωμένος, πρέπει όλες οι κινήσεις μου να είναι αργές» κράτησε το στην τσέπη σου πάντα. Και όποτε νιώθεις θυμό, βγάλε το, διάβασέ το και κάνε αυτό που λέει. Θα δεις τι αποτελέσματα θα έχει αυτή η πράξη και θα εκπλαγείς. 

 

Διάφορα

Αποκτήστε μια καλή συνήθεια να κάνετε καθημερινά το πρωί ντους με θερμό και κρύο νερό: τα 3 πρώτα λεπτά με θερμό νερό, μετά 3 δευτερόλεπτα με κρύο νερό. Ύστερα παίρνετε στο χέρι σας ένα ξερό σφουγγάρι του μπάνιου και τρίβετε τα χέρια και τα πόδια σας από τα άκρα προς το κορμί με διάρκεια 3 λεπτά. Αυτό, όχι μόνο θα ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος, αλλά και θα σας δώσει ζωηρότητα για όλη την ημέρα. Επίσης ενισχύετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα που δύσκολα αντέχει την αλλαγή καιρού.

Η δυσάρεστη οσμή του σκόρδου από το στόμα μπορεί να απομακρυνθεί:
1. με ένα ποτήρι γάλα,
2. αν μασήσετε δύο φύλλα μαϊντανού, 
3. αν μασήσετε 3-4 κόκκους καφέ.

Εάν δεν πλέκετε και ούτε κεντάτε, τότε τα δάχτυλά σας χρειάζονται καθημερινό μασάζ για 10 λεπτά. Αυτό θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε τον εαυτό σας πολύ καλύτερα, παρά αν δεν το κάνετε.

Θεραπεία με ήχους, δηλαδή με φωνήεντα και λέξεις
Εάν λέτε φωναχτά μερικά φωνήεντα ανοίγοντας πλατειά το στόμα και εντείνοντας τους μυείς του προσώπου θα θεραπεύσετε κάποια συγκεκριμένα όργανα:
- το "Α" και το "Ο" προκαλούν δονήσεις στο στήθος, επίσης το "Α" κάνει μασάς στο λαιμό, ενώ το "Ο" είναι καλός διεγέρτης των ενδοκρινών αδένων,
- ο φωνήεντος "Ι" αναγκάζει να δονήσει ο φάρυγγας και ευνοϊκά επιδρά στα νεφρά,
- ο δίφθογγος "ΩΙ" έχει πολύ καλή επίδραση πάνω στην καρδιά,
- η λέξη "αναχάτ" κάνει καλό μασάζ στην καρδιά,
- η λέξη "οοχάμ" πολύ θετικά επιδρά πάνω στο θυρεοειδής αδήν,
- η λέξη "χαμσάχ" ταυτόχρονα κάνει μασάζ στο μυαλό και την καρδιά.
Η κάθε άσκηση πρέπει να επαναληφθεί 3-4 φορές, μια φορά την ημέρα.

Όταν αναπνέεις από το αριστερό ρουθούνι, λειτουργεί το δεξιό ημισφαίριο του εγκέφαλου. Όταν αναπνέεις από το δεξιό ρουθούνι, Λειτουργεί ο αριστερός εγκέφαλος, το αρσενικό κομμάτι. Και μερικές φορές, μπορείς να παίξεις μ' αυτό.
Αν είσαι πολύ θυμωμένος, τότε κλείσε το δεξιό σου ρουθούνι κι άρχισε να αναπνέεις από το αριστερό. Και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα δεις ότι ο θυμός έχει εξαφανιστεί— επειδή ο θυμός χρειάζεται το αρσενικό κομμάτι του είναι σου.
Δοκίμασε το και θα εκπλαγείς. Απλώς αλλάζοντας την αναπνοή από το ένα ρουθούνι στο άλλο, αλλάζει κάτι τρομερά σημαντικό. Αν νιώθεις παγωμένος προς τον κόσμο, τότε ανάπνεε από το αριστερό ρουθούνι κι άφησε με τη φαντασία σου να κυλήσει ζέστη μέσα σου και ξαφνικά θα νιώσεις να σε πλημμυρίζει ζεστασιά.
Και υπάρχουν πράξεις που μπορούν να γίνουν πιο εύκολα, όταν βρίσκεσαι σε αρσενική διάθεση. Όταν κάνεις κάτι σκληρό, όταν σπρώχνεις κάτι βαρύ, έλεγξε το ρουθούνι σου. Αν δεν δουλεύει το αρσενικό, τότε δεν είναι καλό. Μπορεί να είναι επικίνδυνο για το σώμα, θα είσαι πολύ απαλός.
Όταν παίζεις με ένα παιδί ή κάθεσαι με το σκύλο σου, νιώσε πως είσαι θηλυκός. Θα εμφανιστεί περισσότερη συνάφεια.
Όταν γράφεις ένα ποίημα ή ζωγραφίζεις ή συνθέτεις μουσική, πρέπει να βρίσκεσαι στο θηλυκό, εκτός αν προσπαθείς να γράψεις πολεμικό εμβατήριο! Τότε, μπορείς να είσαι στην αρσενική πλευρά, στην επιθετικότητα.
Όσσο

Αν σας τσίμπησε το τσιμπούρι.
Αλείψτε το μέρος που είναι το τσιμπούρι με λάδι, οποιαδήποτε λιπαρή κρέμα, σαπούνι (για να μη μπορεί να αναπνέει) και το περισσότερο σε μισή ώρα το τσιμπούρι θα φύγει.

 Παίζετε τένις και έχετε το γνωστό πρόβλημα «αγκώνας του τενίστα» (επώδυνη φλεγμονή στο έξω μέρος του αγκώνα); 
Παίρνετε μια στρογγυλή βέργα μήκους 30-40 πόντους και στη μέση δένετε ένα βάρος 1-2 κυλά. Το μήκος του νήματος 40-50 εκατοστά.
Άσκηση 1. Παίρνετε τη βέργα έτσι ώστε τα μεγάλα δάκτυλα να είναι από κάτω. Με τη σειρά γυρνάτε από μας τη βέργα με δεξή και αριστερή άκρα χειρ τυλίγετε και σηκώνετε το βάρος στη βέργα. Μετά με αντίθετες κινήσεις αποτυλίγετε το νήμα και κατεβάζετε το βάρος. Επαναλαμβάνετε μια φορά καθημερινά για μια βδομάδα και μετά σταδιακά αυξάνετε μέχρι 5 φορές.
Άσκηση 2. Αλλάξτε το πιάσιμο της βέργας. Τώρα τα μεγάλα δάχτυλα είναι από πάνω. Ανάλογα με την άσκηση 1, με κινήσεις των άκρων χειρ από μας τυλίγοντας, σηκώνετε το βάρος. Μετά με αντίθετες κινήσεις κατεβάζετε το βάρος. Επαναλαμβάνετε μια φορά καθημερινά για μια βδομάδα και μετά σταδιακά αυξάνετε μέχρι 5 φορές.
Άσκηση 3. Όρθιος, αφήνετε το δεξή σας χέρι με τη βέργα και αποτυλιγμένο νήμα. Το βάρος από την πλευρά του μικρού δάχτυλου και τα νύχια «κοιτάνε» μπροστά. Πρώτα σηκώνετε το βάρος με κίνηση της πυγμής πίσω και μετά το κατεβάζετε επιστρέφοντας την πυγμή στην αρχική θέση (10 – 20 φορές). Την άσκηση αυτή μπορείτε να την κάνετε 2-3 φορές την ημέρα ή πρόσθετά μετά από το παιχνίδι.
Μεταξύ των ασκήσεων χαλαρώνετε τους μυς τινάζοντας τα άκρα χειρ και σηκώνοντας και κατεβάζοντας τα χέρια. Μετά από τις ασκήσεις κάνουμε μασάς του πήχη του χεριού και του αγκώνα από τα δάχτυλα στον ώμο. Μετά κάνουμε μια θερμή λουτροθεραπεία του πήχη με μασάς.

Τι πρέπει να κάνετε όταν έχετε τον «αγκώνα του τενίστα»;
1. να μειώσετε τον χρόνο που παίζετε τένις (λιγότερα σετ)
2. να αλλάξετε το πιάσιμο της ρακέτας (με δυο χέρια-μπέκχεντ)
3. να μειώσετε τη δύναμη της έντασης του δίχτυ (για τρία κιλά)
4. να κάνετε μασάς με παγάκια του αγκώνα (με το άλλο χέρι)
5. άσκηση του πήχη το χεριού με τη βοήθεια του άλλου χεριού
6. άσκηση του πήχη του χεριού με το βάρος
7. ασκήσεις και μασάς με ειδικές κρέμες του πήχη πριν το παιχνίδι (2-4 λεπτά)
8. να πάρετε βιταμίνες
9. να κάνετε σάουνα

«Ζωντανό» νερό
Γεμίζετε με νερό ως τα χείλη μια κατσαρόλα και το ζεσταίνετε περίπου μέχρι 90 βαθμών του Κελσίου, θα δείτε πως από κάτω αρχίζει να ανεβαίνει μια ροή από μπουρμπουλήθρες, δηλαδή το νερό άρχισε να σιγοβράζει. Αυτή τη στιγμή κλείνουμε τον διακόπτη και γρήγορα σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι που έχει επίπεδη επιφάνεια ή με γυαλί για να μη μείνει ελεύθερος χώρος μεταξύ νερού και το καπάκι. Το νόημα αυτών των ενεργειών είναι να κρυώσει το νερό χωρίς την επαφή με τον αέρα. Μόνο τότε το νερό θα έχει την παρόμοια σύνθεση με το υγρό που βρίσκεται μέσα στον οργανισμό μας. 
Αυτό είναι το «ζωντανό νερό», νερό χωρίς αέριο που έχει υψηλή ηλεκτροχημική ενεργητικότητα και διαλύει τις τοξίνες που ταλαιπωρούν κάθε σύγχρονο άνθρωπο.
Πίνοντας κάθε μέρα, μισή ώρα πριν από το φαγητό από μισό ποτήρι «ζωντανού νερού» θα κάνετε ένα πολύ καλό «υγρό καθάρισμα» του οργανισμού σας.
Η κατανάλωση τέτοιου νερού στην διάρκεια ενός μήνα θα βελτιώσει την υγεία σας, θα δυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα, θα σας απαλλάσσει από τα χρονικά προβλήματά σας, θα βελτιώσει την κατάσταση των δοντιών, θα σας προφυλάσσει από την γρίπη και κρυολογήματα το χειμώνα. 
Μετά από μηνιαία διακοπή μπορείτε να επαναλαμβάνετε τη θεραπεία με το «ζωντανό νερό». 

Επί μια εβδομάδα προσπαθήστε να μην πείτε ούτε ένα ψέμα στον εαυτό σας. Στους άλλους επιτρέπεται να πείτε όσα ψέματα θέλετε. 
Όταν πάψετε να λέτε ψέματα στον εαυτό σας, αυτόματα θα πάψετε να λέτε ψέματα και στους άλλους.

Όταν έχετε υψηλή πίεση βάλτε πάνω στη γλώσσα ζάχαρη, μέλι ή καραμέλα.

Ένας απ’ τους κανόνες της γουστοθεραπείας επιβάλει να κάνετε μασάζ στη γλώσσα σας ή με ένα από τα δάχτυλά σας, ή κάνοντας διαφορετικές κινήσεις με τη γλώσσα μέσα στο στόμα σας. Αυτό επιδρά ευνοϊκά σε όλα τα όργανα του ανθρώπου.

Εάν έχει συμβεί κολεόσπασμος
Όχι απότομες κινήσεις! Μπορείτε να βλάψετε σοβαρά την αγαπημένη σας. Πρέπει να απλώσετε σε μια θερμή μπανιέρα. Ενώ ο απλός και γρήγορος τρόπος είναι να βάζετε το δάχτυλό σας στον πρωκτό της γυναίκας και χαλαρά να τραβήξετε κάτω.

Για να περάσει ο λόξιγκας πρέπει να πιείτε ένα ποτήρι νερό ή να φάτε μια κουταλιά μέλι ή ζάχαρη.

Όταν επιστρέφουμε από έδαφος μετά από αεροπορικά ταξίδια, όταν κατεβαίνουμε με το ασανσέρ από ουρανοξύστες ή όταν κάνουμε βουτιές στη θάλασσα, τα αυτιά μας βουλώνουν.
Για να ξεβουλώσετε τ’ αυτιά σας πρέπει να ακολουθείστε μια τεχνική: να κλείνετε το στόμα σας, να μπλοκάρετε τα ρουθούνια σας με το χέρι και να προσπαθείτε να κάνετε μια εκπνοή.

Γιατί μυρίζουν οι μασχάλες;
Ο ιδρώτας δεν έχει οσμή,…όμως είναι τροφή για διάφορα βακτήρια που ζουν στο δέρμα. Την δυσάρεστη οσμή προσφέρει το «προϊών» επεξεργασίας του ιδρώτα απ’ αυτά τα βακτήρια.
Να ξυρίζεται και να πλένεται τις μασχάλες σας τακτικά και συχνά με σαπούνι!

Οι συχνότερες αιτίες αιμορροΐδων (ζοχάδα) είναι η καθιστική ζωή, τα υπερβολικά τανύσματα κατά τις εντερικές κενώσεις (λόγω δυσκοιλιότητας ή σκληρών περιττωμάτων), ο δυνατός βήχας, η γέννα, το να σηκώνει μεγάλα βάρη και το βασικό να κάθεται κανείς στη λεκάνη της τουαλέτας για πολύ ώρα (διαβάζοντας εφημερίδες ή λύνοντας σταυρόλεξα).

Μην καταπνίγετε το φτάρνισμα! Απλά, καλύψτε μύτη και στόμα.
Αν «κρατήσουμε» ένα φτάρνισμα, μπορεί, ενδεχομένως να προκαλέσουμε ρήξη τυμπάνου του αφτιού, απώλεια ακοής, ίλιγγο, ρήξη του ρινικού χόνδρου και ρινική αιμορραγία.

Όταν για κάποιο λόγω (σκόνταψε, έπεσε, χτυπήθηκε, κ. α.) ο πλησίον σας δεν είναι καλά και νιώθει λίγο ταραγμένος πρέπει να διαπιστώσετε, ίσως έπαθε αποπληξία.
Μπορείτε να σώσετε την ζωή του αν θα ξέρετε τρία πράγματα (ΧΠΣ):
– παρακαλέστε τον να Χαμογελάσει,
– παρακαλέστε τον να Πει μια απλή φράση: «Σήμερα έχει πολύ καλό καιρό»,
– παρακαλέστε τον να Σηκώσει τα δυο του χέρια,
Εάν ο εξεταζόμενος έχει τουλάχιστον έναν πρόβλημα στην εκτέλεση αυτών των απλών κινήσεων τότε αμέσως πρέπει να καλέσετε τις Πρώτες Βοήθειες.

Αν αγγίξαμε μια μέδουσα (τσούχτρα) το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ρίξουμε ξύδι στην πληγή, βοηθά επίσης το κρασί, αλλά και η Κόκα Κόλα. Στην έσχατη ανάγκη, μπορούμε να ρίξουμε ούρα στην πληγή.

Αν θέλετε να έχετε κάποιο όφελος για την υγεία σας και όχι να πάθετε κάποια ζημιά πρέπει να φάτε μικρά, άγρια, σκουληκοφαγωμένα, ξινά και όχι πολύ ώριμα μίλα. Και αυτό αφορά όχι μόνο τα μίλα. Μην κυνηγάτε τα γυαλιστερά φρούτα και λαχανικά είναι για τα μάτια, δεν είναι για το στόμα.

Όταν έχετε προβλήματα με τις αρθρώσεις.
α) Πάρτε ένα μπουκάλι (0,5λ.) από σκούρο γυαλί και βάλτε μέσα ένα μικρό κομμάτι καμφορά(1 κυβ. εκ), μετά 1/3 τερεβινθίνη, μετά 1/3 λιόλαδο και 1/3 βότκα. Τρίβετε με τη διάλυση πριν το ύπνο τα μέρη που πονάνε και τα δένετε με κάτι θερμό.
β) Καταπληκτικό αποτέλεσμα έχει η εντριβεί του ελατοαίλεου στα άρρωστα άρθρα, που πριν θερμάνθηκαν με κομπρέσα από το ζεστό θαλασσινό αλάτι.

Κάντε μόνοι σας σαπούνι:
http://fysikaproionta.blogspot.com/search/label/%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82%20%CF%83%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%8D

Είστε γυναίκα; Υπάρχει κάποιο ζήτημα που σας απασχολεί και δεν βρίσκετε τον τρόπο να το λύσετε; Οργανωθείτε και προχωρήστε σε αποχή από το σεξ. Θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα θα κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι άνδρες.

Οργανώστε κίνημα Σταματήστε τα Ψώνια και πραγματοποιήστε στο κοντινό σας σουπερμάρκετ μια εκδήλωση μη αγοράς.

 Λόγια του Ι. Χριστού από το «Ευαγγέλιο του Κόσμου» που γράφτηκαν από τον μαθητή του Ιωάννη στον πρώτο αιώνα μ. Χ.
«Η εσωτερική βρωμιά είναι χειρότερη από την βρωμιά εξωτερική. Γι’ αυτό εκείνος που καθαρίζεται μόνο απ’ έξω μένει βρώμικος από μέσα και είναι σαν μια κασέλα στολισμένη με όμορφη ζωγραφιά απ’ έξω, αλλά από μέσα γεμάτη με σάπιο πτώμα».
Ο Ιησούς Χριστός δείχνει ένα απλό τρόπο για καθάρισμα του παχύ εντέρου – το κλύσμα 
«Πάρτε μια μεγάλη κολοκυθά που έχει στέλεχος μήκους σαν το ανάστημα του ανθρώπου, καθαρίστε την από μέσα και γεμίστε την με νερό που ζέστανε ο Ήλιος. Κρεμάστε τη κολοκύθα σ’ ένα κλαδί, υποκλιθείτε μπροστά στον Άγγελο του νερού
και … με υπομονή να περιμένετε το νερό να γεμίσει όλα τα έντερά σας… Παρακαλέστε τον Άγγελο του νερού να απελευθερώσει το σώμα σας απ’ όλες τις ακαθαρσίες και αρρώστιες που το γεμίζουν. Μετά από μερικά λεπτά αφήστε το νερό από το σώμα σας για να φύγουν από το κορμί σας όλες οι ακαθαρσίες. Και θα δείτε με τα μάτια σας και θα νιώσετε με τη μύτη σας όλες τις αηδίες και βρωμιές που βεβήλωναν τον Ναό του σώματος σας. Και ίσως τότε θα καταλάβετε πόσες αμαρτίες κατοικούσαν μέσα σας και βασάνιζαν το σώμα σας με διάφορες ασθένειες»

Μπορείτε...

Μπορείτε να αγοράσετε ένα ακριβό καθαριστικό για το πλύσιμο των παραθύρων, και μπορείτε απλά να προσθέσετε στο νερό λίγη φθηνή αμμωνία και το γυαλί θα άστραφτει σαν κρύσταλλο. 

Μπορείτε να αγοράσετε ένα ακριβό καλλυντικό παρασκεύασμα ή να τρίβεται στο δέρμα κάποια αρώματα, συντηρητικά και άλλα χημικά προϊόντα, και μπορείτε να πάρετε απλώς φράουλα ή αγγούρι και να περιποιηθείτε το δέρμα σας με φυσικές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Κατά τον ίδιο τρόπο – οποιαδήποτε ακριβή κρέμα δεν θα κάνει τα χέρια σας μαλακότερα από απλό καστορέλαιο. 

Μπορείτε να αφήσετε στο φαρμακείο πολλά λεφτά για φάρμακα – πλασέμπο ή φάραμακα – δηλητήρια προσπαθώντας να λύσετε τα προβλήματά σας με "μαγικά" χάπια, ή μπορείτε απλά να προστατευτείτε από το αρνητικό, να εγκαταλείψετε τις κακές συνήθειες, να πίνετε καθαρό νερό στις ποσότητες που απαιτούνται για έναν οργανισμό, να κάνετε γυμναστική και θα είστε δραστήριος και υγιής.

 

Πρόσφατα, οι επιστήμονες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης προσδιόρισαν 30 τρόπους για να παρατείνετε τη ζωή σας. 
Προσφέρουμε τους πιο αποτελεσματικούς: 

Διαβάστε ανάποδα. 
Προβληματίστε τον εγκέφαλό σας, με μη τετριμμένες εργασίες, λύστε σταυρόλεξα, να μάθετε απ’ έξω στίχους. Μελέτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, απέδειξαν: μεταξύ των ανθρώπων της πνευματικής εργασίας η θνησιμότητα είναι 4 φορές ποιο λιγότερη ! 

Προσθέστε ντομάτες στα σάντουιτς. 
Εάν η καθημερινή σας διατροφή περιέχει ένα ντομάτας, τότε ο κίνδυνος καρδιαγγειακής νόσου μειώνεται κατά 30%, επειδή είναι πλούσια σε κάλιο. 

Παντρευτείτε.
Όπως φαίνεται από την ιταλική μελέτη, η οποία διαρκεί 20 χρόνια, οι παντρεμένοι ζουν 3 χρόνια περισσότερο από τους εργένηδες. 

Ξεφορτωθείτε το ξυπνητήρι.
Ειδικά αν κουδουνίζει δυνατά, καθώς και από το βραστήρα με σφυρίχτρα, και άλλους παραβάτες «της ησυχίας». Σύμφωνα με την ιαπωνική μελέτη, ένα ξαφνικό δυνατό θόρυβο αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής σε άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση. 

Να τρώτε την κρούστα ψωμιού. 
Περιέχει 8 φορές περισσότερη αντικαρκινικό αντιοξειδωτικό pronillizinι παρά ολόκληρο το καρβέλι. 

Αγνοήστε την κοινή γνώμη. 
Σύμφωνα με έρευνα των Γερμανών μελετητών, θα ζείτε περισσότερο, εάν δεν ανησυχείτε για το τι σκέφτονται για σας οι άνθρωποι γύρω. Για τους τολμηρούς οι ψυχολόγοι συνιστούν μια τέτοια ακραία άσκηση: μέσα στα μέσα μεταφοράς δυνατά να επαναλαμβάνετε τις στάσεις της διαδρομής. Στην αρχή θα είναι δύσκολο, όμως μετά θα μάθετε να αγνοείτε τις αντιδράσεις των άλλων.

Να κρατάτε κάποιο κατοικίδιο ζώο.
Όπως απέδειξαν τα πειράματα των επιστημόνων από διάφορες χώρες, οι ιδιοκτήτες των σκύλων και γατών λιγότερο επιρεάζονται από το στρες, εξάλλου, έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση. 

Αγαπήστε τη σοκολάτα. 
Σύμφωνα με μια μελέτη του Χάρβαρντ, τα άτομα που καταναλώνουν σοκολάτα με μέτρο, θα ζουν περισσότερο από όσους τρώνε γλυκά. 

Μελετήστε.
Αρχίστε να μαθαίνετε κάποια ξένη γλώσσα και να μαθαίνετε να παίξετε σε ένα μουσικό όργανο. 

Ακούστε την κλασική μουσική. 
Όπως έχουν αποδείξει οι μελετητές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο Μπετόβεν, για παράδειγμα, μειώνει την αρτηριακή πίεση και χαλαρώνει τους μυς. 

Να είστε φίλος με τον ήλιο.
Αν θέλετε να αποφύγετε τις ακτίνες του για να προστατευθείτε από τον καρκίνο του δέρματος, μην ξεχάσετε να πάρετε βιταμίνη D. 

Ασχολείστε με το χορό. 
Σύμφωνα με τους Γάλλους επιστήμονες, οι πιο χρήσιμος για τη μακροζωία είναι ο χορός salsa. ( http://www.youtube.com/watch?v=pbobf3_bnFA ) Δυναμώνει τη σπονδυλική στήλη και αναπτύσσει τους πνεύμονες, ακόμη και βοηθά να απαλλάγουμε από το άσθμα.

 

Αποσπάσματα από βιβλίο «Το ερωτικό Ταό» του Jolan Chang (Τζόλαν Τσανγκ)

  Γιατί να μη γνωρίζει ο κάθε άνδρας τις σπουδαίες αλήθειες αυτού του βιβλίου που κάνουν εκείνον και τη σύντροφό του πιο ευτυχισμένους;
Απάντηση: Τι κέρδος μπορεί να βγάζει από τον ευτυχισμένο άνθρωπο η κάθε είδους πολιτική και πνευματική εξουσία; Τίποτα.
Όλα τα οφέλη προέρχονται από έναν ανίκανο, προβληματισμένο και φοβισμένο άνθρωπο.

Το Ταό είναι η σύλληψη της κοσμικής σοφίας που κατανοήθηκε από τους Κινέζους εδώ και χιλιάδες χρόνια. Κανείς δεν ξέρει πότε ακριβώς, Γύρω στον 6ο π.Χ αιώνα, ο Λάο Τσε συγκέντρωσε τις βασικές θέσεις του ?ε ένα βιβλίο που λέγεται "ΤΑΟ ΤΕ ΣΙΝΚ". Αποτελείται από 5.000 λέξεις περίπου και είναι ίσως το μικρότερο από τα αριστουργήματα του είδους στον κόσμο. Έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες με πολλές παραλλαγές. Μόνο στα αγγλικά υπάρχουν πάνω από τριάντα διαφορετικές αποδόσεις. Κάθε μεταφραστής έχει καταλάβει και ερμηνεύσει τα λόγια το Λάο Τσε διαφορετικά. Το Βασικό στη ταοϊκή φιλοσοφία είναι η πίστη ότι η ενέργεια και η κίνηση που παράγεται από αυτά είναι οι πηγές της ζωής.

Η συνηθισμένη συμπεριφορά του δυτικού κόσμου στις ερωτικές εικόνες η αποκαλούμενη «πορνογραφία» δεν έχει θέση στην αρχαία Κίνα.

Ο άντρας θα έπρεπε να καλλιεργήσει την ικανότητα να επιβραδύνει την εκσπερμάτισή του μέχρι να κορεσθεί η ερωτική του σύντροφος... Ο άντρας θα έπρεπε να ανακαλύψει και να είναι γνώστης της ιδανικής του εκσπερματικής συχνότητας. Πάντως αυτή η συχνότητα δε θα έπρεπε να είναι πάνω από δύο η τρεις φορές στις δέκα συνευρέσεις.

Μετά την εκσπερμάτιση ο άντρας είναι κουρασμένος, τα αυτιά του βουίζουν, τα μάτια του είναι βαριά και λαχταράει τον ύπνο. Διψάει και τα μέλη του είναι αδρανή και δύσκαμπτα. Ένα δευτερόλεπτο ηδονής κατά την εκσπερμάτιση έχει σαν αποτέλεσμα ώρες κόπωσης και αυτό σίγουρα δεν είναι αληθινή ηδονή. Από την άλλη πλευρό, όταν ο άντρας ελαττώνει και ρυθμίζει την εκσπερμάτισή του στο απολύτως ελάχι¬στο, το σώμα του θα καρδαμώσει, το πνεύμα του θα ηρεμήσει, η όραση και του θα βελτιωθούν. Αν και κατά καιρούς φαίνεται ότι ο άντρας απαρνιέται στον εαυτό του το εκσπερματικό αίσθημα, η αγάπη για τη γυναίκα του αυξάνεται. Είναι σαν να μην τη χορταίνει ποτέ του. Δεν είναι άραγε αυτό ο αληθινός αστείρευτος πόθος;

Αν αυτό είναι αλήθεια τότε μπορώ να πω ότι ο έρωτας χωρίς εκσπερμάτιση είναι το λασκάρισμα της έντασης χωρίς όμως έκρηξη, είναι μια γαλήνια απόλαυση χωρίς βιαιότητες, μια διαρκής αισθησιακή ικανοποίηση που διαλύεται σε κάτι εκτενέστερο και πιο υπερβατικό από το ίδιο το άτομο, είναι ένα συναίσθημα ολοκλήρωσης και όχι διαχωρισμού. Είναι μια συγχώνευση και ένα μοίρασμα, όχι ένας αποκλειστικός, ιδιωτικός και μοναχικός σπασμός.

Το αρσενικό ανήκει στο Γιάνγκ και ιδιότητά του εύκολα να εγείρεται αλλά το ίδιο εύκολα να υποχωρεί.
Το θηλυκό ανήκει στο Γιν και ιδιότητά του αργά να εγείρεται αλλά το ίδιο αργά να χορταίνει.
Βου Χσιεν

Οι μέθοδοι του εκσπερματικού ελέγχου

1. Η μέθοδος της κλειδαριάς.
Το προτέρημα με αυτή την μέθοδο είναι πως εύκολα εφαρμόζεται. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας το σύστημα: τρία ρηχά, ένα βαθύ, μπορεί κλείνοντας τα μάτια και το στόμα του να αναπνέει βαθιά και προσεχτικά από τη μύτη, ώστε να μη λαχανιάζει. Όταν αρχίσει να αισθάνεται πως σύντομα θα χάσει τον έλεγχο, τότε πρέπει να ανασηκώσει απότομα τη μέση του αποτραβώντας το πεος του στο ύψος των τριών εκατοστών και να μείνει ακίνητος. Μετά αναπνέοντας βαθιά από τον θώρακα να μαζεύει το υπογάστριο όπως σφίγγεται κανείς όταν αναζητάει επειγόντως τουαλέτα. Με το να σκέπτεται πόσο σημαντικό πράγμα είναι η αποθησαύριση του σπέρματος του και ότι δεν πρέπει να το σκορπάει ασυλλόγιστα, θα ηρεμήσει σύντομα αναπνέοντας βαθιά. Τότε μπορεί να ξαναρχίσει τις διεισδύσεις.
Ο συνδυασμός του μεθόδου της κλειδαριάς με βαθιές διαφραγματικές αναπνοές μπορεί να του επιτρέπει να συνεχίσει σχεδόν απεριόριστα.

2. Η σύγχρονη μέθοδος της κλειδαριάς
Η μέθοδος της κλειδαριάς, ερμηνευμένη με σύγχρονους όρους, είναι πράγματι πολύ εύκολη. Όταν ο άντρας αισθανθεί ότι πλησιάζει στο σημείο της έξαψης αποτραβάει απλούστατα το πέος του για δέκα μέχρι τριάντα δευτερόλεπτα. Με αυτό τον τρόπο απομακρύνει τον κίνδυνο εκσπερμάτισης και χάνει δέκα μέχρι τριάντα τοις εκατό από τη στύση του. Μετά μπορεί να εισδύσει και να επαναλάβει τις διεισδύσεις όσες φορές θέλει. Γινόμενος πιο έμπειρος 8α διαπιστώσει πως θα αποτραβιέται όλο και πιο σπάνια. Στο τέλος θα χρειάζεται να προσπαθεί μόνο σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις.

3. Η μέθοδος της συμπίεσεις
Ό άντρας θα πρέπει να την ειδοποιήσει όταν έχει ερεθιστεί επικίνδυνα. Τότε εκείνη αντιδράει με γρήγορο ανασήκωμα, γλιστρώντας από τον φαλλικό άξονα και πιέζοντας με τον αντίχειρα τον χαλινό της πόσθης, ενώ με το δεύτερο και τρίτο δάχτυλο πιέζει τους αδένες στη βάση της βαλάνου, για τρία ή τέσσερα δευτερόλεπτα. Αυτή η πίεση κάνει τον άντρα να χάνει όχι μόνο την ορμή της εκσπερμάτισης, αλλά και το δέκα μέχρι τριάντα τοις εκατό από την στύση του. Η γυναίκα θα πρέπει να αφήσει να περάσουν δεκαπέντε με τριάντα δευτερόλεπτα για να ξαναβάλει το πέος στο αιδοίο της συνεχίζοντας τον έρωτα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί πολλές φορές κατά την διάρκεια της συνουσίας.

4. Η αρχαία κινέζικη τέχνη της συμπίεσεις
Σε αυτή τη περίπτωση, ο άντρας από μόνος του ασκεί την πίεση. Με την Βοήθεια του δείκτη του και των μεσαίων δακτύλων του αριστερού χερι¬ού, πιέζει σε ένα σημείο, μεταξύ του όσχεου και της έδρας για τρία τέσσερα δευτερόλεπτα παίρνοντας ταυτόχρονα μια Βαθιά εισπνοή. Αυτή η μέθοδος έχει πολλά πλεονεκτήματα. Πρώτον, δε χρειάζεται να αποτραβηχτεί ο άντρας από τη γυναίκα. Δεύτερον, δε χάνεται καιρός σε φραστικές εξηγήσεις. Τρίτο δε χρειάζεται να αναφέρει απολύτως τίποτε. Πολλοί άντρες σίγουρα προτιμούν αυτή τη τεχνική ακριβώς επειδή αποφεύγουν να αποκαλύψουν το πρόβλημα τους.

Την άνοιξη ο άντρας μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό του να εκσπερματίζει μια μόνο φορά στις τρεις μέρες. Το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, δύο φορές το μήνα. Στο διάστημα το παγερού χειμώνα, πρέπει να αποταμιεύει το σπέρμα του και να μην εκσπερματίζει διόλου. Το χειμώνα η ουράνια πορεία είναι να συσσωρευτεί γιανγκ ουσία. Αν ο άντρας ακολουθήσει αυτή τη χρυσή τομή θα φθάσει σε βαθιά γεράματα.

Όταν ένας άντρας κάνει μια φορά έρωτα χωρίς να ξοδέψει το σπέρμα του, το κορμί του θα δυναμώσει.
Αν κάνει πέντε φορές η κυκλοφορία του αίματος κι η καρδιά του θα αναζωογονηθούν.
Αν κάνει δέκα φορές έρωτα χωρίς να ξοδέψει το σπέρμα του θα είναι σαν τους αθανάτους.

Εννιά ρηχές διεισδύσεις και μία βαθιά φαίνεται να είναι η μέθοδος που προτιμούσαν όλοι σχεδόν οι αρχαίοι δάσκαλοι του ερωτικού Ταό. Ήταν μια μέθοδος το ίδιο δημοφιλής σε όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας. Βλέποντας το από τη σκοπιά του Ταό, είναι ο καλλίτερος συνδυασμός και το ζευγάρι αποκομίζει τα μεγαλύτερα οφέλη. Οι γυναίκες συνήθως βρίσκουν τη μέθοδο αυτή ιδιαίτερα ηδονική. Αισθάνονται μια βασανιστική ηδονή που οδηγεί σε κορεσμό.

Όταν ο άντρας έχει αποκτήσει την ικανότητα να κάνει έρωτα από μισή ώρα και πάνω την κάθε φορά, τότε παίζει σπουδαίο ρόλο η αλλαγή των στάσεων. Είναι σημαντικό, να μη χάνει τη μαγεία της η ερωτική ζωή εξαιτίας ασυλλόγιστων επαναλήψεων, ώστε το ζευγάρι να μην βαρεθεί ο ένας τον άλλον. Η ένωση των Γιν-Γιανγκ, θα πρέπει να γίνεται κέφι έχοντας στόχο την ευεξία, την μακροζωία και την εσωτερική αρμονία.

Αν ο άντρας γνωρίζει καλά το Ταό, αν κατέχει το Ταό, η υγεία του θα βελτιώνεται με όσο περισσότερες γυναίκες κάνει έρωτα. Αλλά αν δεν γνωρίζει το Ταό, μια και μόνο γυναίκα είναι αρκετή για να τον στείλει πρόωρα στον τάφο.

Το ερωτικό Ταό δεν έχει ούτε μια λέξη για την "ανικανότητα". Δεν την αντιμετώπισαν ποτέ στα σοβαρά οι αρχαίοι Κινέζοι. Ακόμη και στην Δύση είναι μια λέξη πολύ χρησιμοποιημένη και τετριμμένη, μάλλον υποτιμητική παρά επιστημονική. Τεχνικά είναι η αδυναμία διεκπεραίωσης της ερωτικής πράξης. Μπορεί επίσης να σημαίνει κι αμηχανία. Όμως όταν δεν ανορθώνεται το πέος του άντρα αυτός δεν είναι καθόλου αβοήθητος. Η συμβολή του Ταό στη λύση αυτού του προβλήματος είναι ξεκάθαρη, κι αναμφισβήτητη: να ξεχάσει τη στύση του και να συγκεντρωθεί στο κορμί της συντρόφου του, στις χαρές και την ομορφιά του. Και τότε μπορεί να είναι σίγουρος ότι της προσφέρει τον ανώτατο βαθμό ηδονής έστω και χωρίς το πέος του.

Τρυφερή είσοδος θα πει ότι ο άντρας μπορεί να εισχωρήσει χωρίς στύση με μια μικρή βοήθεια των δακτύλων του. Αν ο άντρας είναι αρκετά έμπειρος μπορεί να τα καταφέρει ακόμη και με ένα τελείως χαλαρωμένο πέος να εισχωρήσει και να είναι βέβαιος ότι η σύντροφος του το απολαμβάνει όσο κι αυτός. Αν η τρυφερή είσοδος γίνεται σωστά μπορεί να δώσει στη γυναίκα πρωτόγνωρες ηδονές. Όταν ο φαλλός είναι πλέον μέσα της, θα έχει όλες τις ευκαιρίες να σκληρύνει, αν ο άντρας ακολουθεί τις οδηγίες το ερωτικού Ταό.

Η ρίζα μια καλής υγείας είναι η βαθιά αναπνοή. Είναι ένας πολύ απλός και πρακτικός τρόπος να γίνουμε πιο γεροί. Τρία είναι τα βασικά σημεία που θα σε βοηθήσουν να αναπνέεις σωστότερα:
1. Στάσου ίσια κι έχε το στήθος σου φυσιολογικά.
2. Μάθε να αναπνέεις μέσα κι έξω μόνο με την βοήθεια της μύτης και του
θώρακα.
3. Βγάλε αργά όλο τον αέρα που έχεις στα πνευμόνια σου και μετά άδειασε τα ολωσδιόλου κάνοντας μια μεγαλύτερη προσπάθεια μαζεύοντας τελείως τον θώρακα. Τώρα μπορείς να εισπνεύσεις προσεκτικά τεντώ¬νοντας τον θώρακα σου στο ανώτατο όριο. Μετά βγάλε τον αέρα πάλι αργά, επαναλαμβάνοντας όλη την διαδικασία.
Φυσικά δε χρειάζεται να αναπνέει κανείς έτσι όλη την ώρα, αλλά μπορεί να γίνεται καθημερινά για μερικά λεπτά τόσο αργά και βαθιά που θα γίνει μια φυσιολογική συνήθεια ακόμη κι όταν κοιμάται κανείς.

Όραση και αναπνοή
Γέμισε τα πνευμόνια σου με αέρα - όχι τόσο έντονα όπως θα έκανες αναπνευστικές ασκήσεις - αλλά χαλαρωμένα και φυσιολογικά κι άφησε ελεύθερα την εκπνοή να ακολουθεί την εισπνοή σε ένα φυσιολογικό ρυθμό. Αναπνέοντας με αυτό τον τρόπο, παρατήρησε προσεκτικά το αντικείμενο
που θα ήθελες να δεις... Κάθε βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος καθρεφτίζεται κατευθείαν στην όραση.

Ένας πραγματικό ικανός γιατρός πρώτα βρίσκει την αιτία της αρρώστιας και βρίσκοντας τη, προσπαθεί να τη θεραπεύσει με το φαγητό. Μόνο όταν αποτύχει με το φαγητό στρέφεται στα φάρμακα.
Σαν Σιου Μο

Να κάνει κανείς έρωτα χρησιμοποιώντας μόνο την άψογη τεχνική του, ως "επαγγελματίας" φαίνεται ότι είναι προσβλητική στις γυναίκες. Τεχνική χωρίς θέρμη, αίσθημα και συναίσθημα σκοτώνει τον θεό του έρωτα.

Ένας αδέξιος εραστής είναι σαν το πίθηκο που προσπαθεί να παίξει βιολί.
Ο. ντε Μπαλζάκ

Συχνά η οσμή είναι το πιο ερεθιστικό από οτιδήποτε άλλο σε ένα άτομο του αντίθετου φύλου. Η χαρακτηριστική ευωδιά της επιδερμίδας, των μαλλιών, του στόματος των γεννητικών οργάνων κλπ. ενός ατόμου είναι δυνατόν σε ένα ειδικά ταιριαστό σύντροφο να είναι πολύ ηδονικό ή ακόμη απίστευτα σαγηνευτικό.

Η θεωρία του ταοϊσμού υποστηρίζει ότι η εκσπερμάτιση είναι μια ηδονή ενός δευτερολέπτου μόνο, κάτι σαν αστραπή ή ξέσπασμα υπερφορτισμένης ενέργειας. Αν ο άντρας κάνει έρωτα τακτικά, θα εναρμονισθεί η ερωτική ενέργεια κι η ανάγκη του για την εκσπερμάτιση θα μειωθεί κατά πολύ. Η ουσία του έρωτα είναι κάτι που ρέει, είναι κάτι συνεχόμενο και το αδιάκοπο κι όχι κάτι το στιγμιαίο κι εκρηκτικό.

Ο μόνος μετατροποιός κι αλχημιστής που μεταμορφώνει τα πάντα σε χρυσό είναι ο έρωτας.
Η μόνη μαγική δύναμη ενάντια στο θάνατο, γεράματα, ρουτίνα, είναι ο έρωτας.
Αναίς Νιν

Μετά την εκσπερμάτιση όλα τα ζώα είναι θλιμμένα εκτός από τις γυναίκες και τα κοκόρια. Σχεδόν κάθε άντρας έχει νιώσει τη φοβερή μετεκσπερματική αίσθηση - το αίσθημα δηλαδή ότι έχει χάσει κάθε ενδιαφέρον για την γυναίκα του - που τον κάνει να αναρωτιέται τι ήταν εκείνο που τον έσπρωξε να την αγαπήσει. Οι περισσότερες γυναίκες αντιλαμβάνονται γρήγορα, από ένστικτο, ότι ο σύντροφος τους δείχνει σημεία αδιαφορίας κι απομάκρυνσης.

Οι αρχαίοι ταοϊστες πίστευαν ότι το σπέρμα είναι η κινητήρια δύναμη του άντρα στη γυναίκα και είναι η πιο σημαντική δύναμη ζωτικότητας του άντρα. Όταν ο άντρας εκχύνει είναι σαν να φεύγει αέρας από μία ρόδα ή από ένα μπαλόνι, αισθάνεται μια πλήρη ψυχοσωματική πτώση, ιδιαίτερα όταν εκσπερματίζει με μεγάλη συχνότητα.

Πολλοί γιατροί σήμερα χρησιμοποιούν την ορμονοθεραπεία σε ασθενείς που το επιθυμούν. Τέτοια θεραπεία για την επαναπόκτηση της ορμονικής ισορροπίας είναι ευνόητο να συνεπάγεται μεγάλες
θυσίες όχι μόνο στα πλαίσια της ιατρικής αμοιβής αλλά επίσης και στα πλαίσια των κινδύνων για παρενέργειες που είναι συχνά το επακόλουθο της θεραπείας με τα δραστικά φάρμακα και με τεχνητές ορμόνες.
Όμως γιατί να χρησιμοποιεί κάποιος τεχνητά μέσα αφού τα ανθρώπινα σώματα μπορούν να παράγουν τις δικές τους φυσιολογικές ουσίες που είναι συγκριτικά πιο σίγουρες και φθηνότερες: Για παράδειγμα δεν είναι μόνο μια πλουσιοπάροχη ερωτική ζωή που μπορεί να είναι το κίνητρο στους άντρες για να παράγουν περισσότερη τεστοστερόνη σε υψηλό και πιο υγιεινό επίπεδο. Σύμφωνα με μια ενδιαφέρουσα μελέτη το οπτικό ερέθισμα από μόνο του χωρίς εκσπερμάτιση ή συνουσία μπορούσε να αυξήσει αξιοσημείωτα το ποσοστό της τεστοστερόνης στο αίμα.
Ο οπτικός ερεθισμός γίνεται με μια ερωτική ταινία διάρκειας 30 λεπτών με χάδια, γδυσίματα, ερωτικούς προλόγους και συνουσία σε διάφορες στάσεις.
Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι αυτή η μελέτη επιβεβαιώνει την παλιά ταοϊκή αντίληψη ότι σχεδόν κάθε μορφή ερεθισμού αντρών και γυναικών, όπως τα φιλιά και τα χάδια, μπορεί να είναι ωφέλιμη κι ότι η εκσπερμάτιση δεν είναι πάντα απαραίτητη.

Ποιος νέος στα δεκαοχτώ του δεν θα προτιμούσε τη ευχάριστη συμβουλή του Βαν ντε Βέλντε (διάσημος για το βιβλίο του «Ο Τέλειος γάμος») να εκσπερματίζει κάθε φορά, από το βαρύ και ασήκωτο κανόνα του Δασκάλου Σαν να εκσπερματίζει «μια φορά στις εκατό συνουσίες», ή ακόμη στην πιο ελαφριά παραλλαγή του για τον εικοσάχρονο να εκσπερματίζει μια φορά στις τέσσερις μέρες; Φυσικά αγκάλιασα τη συμβουλή του Βαν ντε Βέλντε, όπως θα έκανε κάθε ευκολοεπηρέαστος νέος για να αποφύγει την πειθαρχία της αρχαίας "τυραννίας" του Δασκάλου Σαν. Αλίμονο! καταδίκασα τον εαυτό μου σε καταναγκαστικά έργα 12 χρόνων επειδή πρόδωσα την αρχαία σοφία.

Η μόνη ανηθικότητα είναι η έλλειψη αγάπης.

Στον ανθρώπινο οργανισμό υπάρχει ένα είδος γεννήτριας αισθήσεων, το προεγώ, που παράγει δύο είδη ψυχολογικής ενέργειας, τη Libido (γενετήσια ορμή) και τη Mortido (ορμή του θανάτου).
Αν η Libido κατευθύνεται προς τα μέσα, τότε έχουμε ναρκισσισμό και υποχονδριακές καταστάσεις. Αν η Mortido κατευθύνεται προς τα μέσα τότε έχουμε ασκητισμό και μαζοχισμό, σε αντίθεση με το σαδισμό στην εξωτερική κατεύθυνση.

Προκειμένου να λειτουργήσουν σαν προστασία κατά του καρκίνου, τα μπρόκολα πρέπει να τρώγονται σχεδόν ωμά.

Η μπύρα χωρίς αλκοόλ περιέχει αντικαρκινογόνο συστατικό.

Η πραγματική αιτία των πόνων στην πλάτη είναι η καθιστική ζωή.

Ο αέρας μέσα στις εκκλησίες είναι εξίσου μολυσμένος με τον αέρα των αυτοκινητόδρομων.

Οι χρυσοί κανόνες της τεϊοποσίας 
Για να πιείτε το τσάι σωστά, θα πρέπει να θυμηθείτε τρεις αριθμούς: 2-5-6. Είναι λεπτά. Αν πίνετε τσάι υστέρα από 2 λεπτά μετά από το ζεμάτισμα – έχουμε ένα διεγερτικό αποτέλεσμα, μετά από 5 λεπτά – είναι ηρεμιστικό, μετά από 6 λεπτά όλα τα αιθέρια έλαια του τσαγιού εξατμίζονται, και πίνουμε ένα αδύναμο ρόφημα. 
Ευεργετική επίδραση το τσάι έχει μόνο όταν το χρησιμοποιούμε ως χωριστό γεύμα, δηλαδή με τουλάχιστον μισή ώρα διαφορά από το κύριο γεύμα. 
Με την κατανάλωση τσαγιού με γάλα και μέλι μπορούμε να αυξήσουμε τη θρεπτική αξία του ροφήματος. Θα πρέπει επίσης να υπενθυμιστεί ότι το τσάι θα πρέπει να χυθεί στο γάλα, και όχι το αντίστροφο. 
Εμπειρογνώμονες συστήνουν την αγορά χοντροκομμένων φύλλων τσαγιού και μόνο με το ζύγι. 
Κατανάλωση τσαγιού σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει τους νεφρούς και το ήπαρ. 
Όλοι οι βασικοί περιορισμοί σχετικά με την κατανάλωση του τσαγιού σχετίζονται με το δυνατό τσάι. Η ιδανική δόση του πράσινου τσαγιού - δυο κούπες την ημέρα.


B17 Αντικαρκινικό 
Το βιβλίο του Αμερικανού συγγραφέα- Edward Griffin «Κόσμος χωρίς Καρκίνο»είναι αφιερωμένο στην ιστορία μιας ανακάλυψης, ο πρωταγωνιστής της οποίας είναι η βιταμίνη Β17 ή laetrile, ή amygdalin * - μια ουσία που καταστρέφει γρήγορα τα καρκινικά κύτταρα. Ο συντάκτης παραθέτει επιστημονικές αποδείξεις ότι η πρόληψη του καρκίνου είναι πολύ απλή και αναρωτιέται: γιατί η ορθόδοξη ιατρική έχει κηρύξει πόλεμο κατά του φάρμακου, με το οποίο πολλά νοσοκομεία έχουν θεραπεύσει επιτυχώς τους ασθενείς τους; 
* Amygdalin (λατινικά amygdalus) περιέχεται στους σπόρους του πικραμύγδαλου, σε σπόρους του βερίκοκου, ροδάκινου, δαμάσκηνου, κερασιού και άλλων φυτών. 
Ο συγγραφέας βρίσκει ότι η απάντηση δεν είναι στην επιστήμη, αλλά στην πολιτική που αφορά τον καρκίνο – δηλαδή είναι κρυμμένη στον οικονομικό κίνητρο εκείνων που κυριαρχούν στο ιατρικό κατεστημένο. Αν δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως δαπανώνται για την έρευνα του καρκίνου, ενώ άλλα προέρχονται από την πώληση των δισεκατομμυρίων χημικών ουσιών, έχουμε μπροστά μας μια κατανοητή εικόνα: από καρκίνο ζουν περισσότεροι άνθρωποι από ό, τι πεθαίνουν από αυτόν. Και αν η λύση μπορεί να βρεθεί σε μια απλή βιταμίνη, τότε ξαφνικά καταρρέει μια γιγαντιαία βιομηχανία, η οποία, βεβαίως με όλες τις δυνάμεις την αντιτίθεται Οι φαρμακευτικές εταιρείες διεξάγουν μελέτες μόνο για εκείνες τις χημικές ουσίες που εφευρίσκουν, οπότε ένα φάρμακο έχει εγκριθεί, αποκτούν αποκλειστικά δικαιώματα για την πώληση του. Και ποτέ δεν θα πάνε να διεξάγουν έρευνα σχετικά με απλά προϊόντα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ και δεν μπορούν να κατοχυρωθούν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας,. Η ουσία που σκοτώνει τον καρκίνο βρέθηκε στους περισσότερους σπόρους φρούτων, και πρώτα, στο βερίκοκο. Ο σπόρος του βερίκοκου, ανακοινώθηκε ως φάρμακο για όλες τις γνωστές μορφές καρκίνου 35 χρόνια πριν. Οι επιστήμονες είπαν ότι, εάν οι σπόροι θα περιλαμβάνονται στο καθημερινό μας διαιτολόγιο, τότε δεν πρόκειται ποτέ να αναπτυχθούν καρκινικά κύτταρα, όπως και με τον ίδιο τρόπο, για παράδειγμα, ποτέ δεν θα νοσούν με σκορβούτο τα άτομα που τρώνε την ημέρα τουλάχιστον ένα πορτοκάλι. Οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες, σε συνδυασμό με το ιατρικό κατεστημένο του ΗΠΑ οδήγησαν την FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων), στην απόφαση να απαγορευθεί η πώληση των σπόρων βερίκοκου, καθώς και της βιταμίνης Β17 με την συνημμένη πληροφορία για την αντικαρκινική της δράση. 
Η βιταμίνη Β17 βρίσκεται στο σπόρους του μήλου, στα ροδάκινα, στα κεράσια, στα σταφύλια και στα βερίκοκα. Βρίσκεται σε ορισμένα φασόλια και πολλά χόρτα, καθώς και σε πικραμύγδαλα. Ο σκληρός πυρήνας του βερίκοκου δεν είναι εκεί για να τον πετάνε. Στην πραγματικότητα, αυτό το σκληρό ξύλινο περίβλημα προστατεύει ένα από το πιο αξιόλογο τρόφιμα στη γη. Ο γιατρός Ernst T. Krebs, Jr - βιοχημικός από το Σαν-Φρανσίσκο προώθησε τη θεωρία ότι ο καρκίνος, όπως και το σκορβούτο και η πελλάγρα δεν προκαλείται από κάποιου είδους μυστηριώδη βακτήριο, ιό ή τοξίνη, αλλά είναι μια ανεπάρκεια βιταμίνης Β17, είναι μια ασθένεια που προκαλείται από την έλλειψη ουσιωδών στοιχείων στη διατροφή του σύγχρονο ανθρώπου. Είναι αυτή η ουσία που προσδιορίζεται ως συστατικό μέρος της ομάδας Nitrilosides, που αφθονεί στη φύση σε περισσότερες από 1200 εδώδιμων φυτών. Ειδικότερα μεγάλο ποσοστό της ουσίας περιέχεται στους σπόρους των καρπών της οικογένειας Prunus Rosacea (πικραμύγδαλου, βερίκοκου, τσαπουρνιάς, κερασιού, ροδάκινου και δαμάσκηνου), αλλά περιέχεται και σε χόρτα, καλαμπόκι, σόργο, κεχρί, μανιόκα (ταπιόκα), σπόρους λιναριού, σπόρους μήλου, και σε πολλά άλλα τρόφιμα που είχαν απομακρυνθεί από το διαιτολόγιο του σύγχρονου ανθρώπινου πολιτισμού. Αποδεικτικά στοιχεία που έδωσε ο Δρ Krebs για την υποστήριξη των απόψεών του είναι εντυπωσιακά. Πολλούς αιώνες πριν τρώγαμε πλούσιο σε βιταμίνη Β17 ψωμί από κεχρί, αλλά τώρα εμείς προτιμούμε το λευκό ψωμί το οποίο δεν την έχει. Κάποτε οι γιαγιάδες μας χτυπούσαν σε γουδί τους σπόρους του δαμάσκηνου, της σταφίδας, του πράσινου σταφυλιού, του μήλου, του βερίκοκου, και άλλα, και έβαζαν τη σκόνη σε μαρμελάδες και ζελέ και σε άλλα κονσερβοποιημένα τρόφιμα. Η γιαγιά δεν ήξερε γιατί το κάνει αυτό, αλλά οι σπόροι αυτών των καρπών είναι η πιο μεγάλη πηγή βιταμίνης Β17 στον κόσμο. Οι ανεξάρτητες μελέτες έχουν δείξει ότι η φυλή Hansa στα Ιμαλάια δεν γνώριζαν τον καρκίνο μέχρι που η μητρική διατροφή τους ήταν πλούσια σε κεχρί και βερίκοκα. Όμως, από τη στιγμή που γνώρισαν την δίαιτα των Δυτικών χορών, ασθένησαν από τον καρκίνο. Το νόημα αυτών των ευρημάτων δεν μπορεί να μη συγκλονίσει. Αλλά εάν πολλά χρόνια πριν ήμασταν σε θέση να νικήσουμε το σκορβούτο (έλλειψη βιταμίνης C), γιατί τώρα είμαστε ανίσχυροι κατά του καρκίνου; Η απάντηση είναι απλή- οι δυτικές κυβερνήσεις κάμπτουν υπό την πίεση των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών, του γραφείου του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), και της American Medical Association. Όλοι τους κάποτε με μεγάλη «επιτυχία» πραγματοποίησαν την εκστρατεία κατά της βιταμίνης Β17, με βάση το γεγονός ότι η βιταμίνη περιέχει μια "θανάσιμη" κυάνιο (άλατα του υδροκυάνιο). Το Β12 επίσης περιέχει σημαντικές ποσότητες του κυανίου, ωστόσο, κανείς δεν έκανε την αφαίρεση της από τα καταστήματα. Αλλά ξαφνικά το FDA γέμισε τον τύπο των ΉΠΑ με μια ιστορία για ένα δυστυχισμένο ζευγάρι από San Francisco, το οποίο είχε δηλητηριαστεί από την κατανάλωση σπόρων βερίκοκου. Σε ολόκληρη την Αμερική η ιστορία έγινε πρωτοσέλιδο. Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι που ασχολήθηκαν με αυτό το θέμα, δεν κατάφεραν να βρουν αυτό το δυστυχισμένο ζευγάρι. Αλλά η ζημιά έγινε. Από τότε, η χρήση της βιταμίνης Β17 και των σπόρων του βερίκοκου συνδέθηκε στενά με αυτοκτονία. 
Ακόμη και στη δεκαετία του 50 ο Krebs έδειξε ότι η Β17 είναι απολύτως ακίνδυνη για τον άνθρωπο. Μετά τον έλεγχο της βιταμίνης πάνω σε ζώα, γέμισε τη σύριγγα με μεγάλη δόση και έκανε ένεση στη φλέβα στον εαυτό του. Μέχρι σήμερα παραμένει σε καλή υγεία.
Κάποτε τα φρούτα περιείχαν βιταμίνη Β17, στους σπόρους, αλλά και στη σάρκα τους. Σήμερα μόνο τα άγρια φρούτα περιέχουν Β17. Τα φρούτα που τρώμε σήμερα - είναι το λυπηρό αποτέλεσμα των πολλών ετών καλλιέργειας με σκοπό το μεγέθους και την εμφάνιση, και η σάρκα τους πλέον δεν περιέχει Β17. Χρειαζόμαστε το ισοδύναμο περίπου επτά σπόρων βερίκοκου ανά ημέρα. 

Σύμφωνα με το Αλμανάκ διατροφής από 5 με 30 πυρήνες βερίκοκου, που καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά σε καμία περίπτωση όχι σε μια στιγμή, μπορεί να είναι μια καλή προφυλακτική δόση. 
Για την πρόληψη του καρκίνου, αρχίστε με μικρές ποσότητες σπόρων: 1-2 την ημέρα και να κλείνετε με 7 - 10 . Προσπαθήστε να μην τρώτε ραφιναρισμένη ζάχαρη (η ζάχαρη τροφοδοτεί τα καρκινικά κύτταρα), καφεΐνη (πολύ κακή επίδραση στο ήπαρ και τους νεφρούς), καθώς και στο άσπρο αλεύρι (εύκολα μετατρέπεται σε ζάχαρη στο σώμα). Προσπαθήστε να τρώτε περισσότερο ωμά τρόφιμα. Το βιβλίο του Ε. Ι. Griffin περιλαμβάνει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την έρευνα για τον καρκίνο, οι οποίες είχαν ανασταλεί, και για τους μεγάλους επιστήμονες που είχαν συλληφθεί, όταν άρχισαν να συνηγορούν υπέρ της χρήσης της βιταμίνης Β17.

 

 


Άνδρας, γυναίκα, παιδιά

Θέλετε να γνωρίζετε περισσότερα πράγματα για την φιλενάδα σας; Τότε περάστε μαζί από μερικά μαγαζιά. Προσέξτε, που ρίχνει τα βλέμματά τις. Αν είναι ακριβά πράγματα, τότε έχετε να κάνετε με κυνηγοσπαταλικό θηλυκό. 

###
Βεβαίως, την απόφαση, αν θα πρέπει ή όχι ο υποψήφιος πατέρας να παρακολουθεί τη γέννηση του παιδιού του, πρέπει να πάρει το ζευγάρι. Όμως, οι έρευνες δείχνουν, ότι η παρουσία του πατέρα κατά της γέννησης του μωρού συμβάλλει στην διαμόρφωση ιδιαίτερης αφοσίωσης του πατέρα στο παιδί και τη γυναίκα του. Και συνήθως, οι περαιτέρω σχέσεις μεταξύ τους, είναι πιο ευνοϊκές.

###
Ο καταλληλότερος χρόνος για να γνωρίσετε έναν άνδρα, είναι μεταξύ 23-24 τη νύχτα. Οι ψυχολόγοι απέδειξαν πως συνήθως αυτές τις ώρες οι άντρες έχουν την τάση να προσέχουν την ελκυστικότητα της γυναίκας.

###
Πώς να μαθαίνετε το παιδί να διαβάζει;
Το παιδί ήδη γνωρίζει τα γράμματα αλλά δεν του αρέσει να διαβάζει. Για να το ενθαρρύνετε αγοράζετε ένα παιχνίδι και το κρύβετε κάτω από την καρέκλα στο καθιστικό. Στο παιδί δίνετε ένα φύλλο, όπου γράφει: "Το δώρο-παιχνίδι που αγόρασα για σένα είναι κρυμμένο, αλλά πίσω από το βάζω με λουλούδια θα βρεις κάτι που θα σου πει, που είναι το παιχνίδι σου". Πίσω από το βάζω, το παιδί θα βρει άλλο χαρτάκι όπου γράφει "Αν ψάξεις στην ντουλάπα του υπνοδωμάτιο της μαμάς και του μπαμπά θα βρεις κάτι που θα σου βοηθήσει να βρεις το δώρο" κ. λ. π., κ. λ. π…

###
Χρησιμούλα για τον σύζυγο
Ειδικά τις πρώτες μήνες της εγκυμοσύνης η σύζυγος πρέπει να προφυλαχθεί από τις καταστάσεις άγχους. Η μία από τις συνέπειες του στρες μπορεί να είναι η γέννηση αγοριού με ομοφυλοφιλικές τάσεις.

###
Αν είσαι φυσικός και δεν είσαι πολύ φορτωμένος από τη θρησκεία και την ηθική, μόνο τότε μπορεί το σεξ να χρησιμοποιηθεί σαν ηρεμιστικό.
Αυτός είναι ο ένας τύπος οργασμού, το να φτάνεις στην κορυφή της διέγερσης. Η Τάντρα είναι επικεντρωμένη σε έναν άλλο τύπο οργασμού. Αν ονομάσουμε το πρώτο είδος, οργασμό της κορυφής, μπορείς να ονομάσεις το δεύτερο, οργασμό της κοιλάδας. Σε αυτόν τον οργασμό, δεν φτάνεις στην κορυφή της διέγερσης, αλλά στη βαθύτερη κοιλάδα της χαλάρωσης. Η διέγερση πρέπει να χρησιμοποιηθεί και στους δύο τύπους, στην αρχή. Στην αρχή είναι ίδιοι, αλλά στο τέλος είναι εντελώς διαφορετικοί.
Η διέγερση πρέπει να χρησιμοποιείται και στους δύο τύπους — είτε πηγαίνεις προς την κορυφή της διέγερσης είτε προς την κοιλάδα της χαλάρωσης. Για τον πρώτο, η διέγερση πρέπει να είναι έντονη — ολοένα και πιο έντονη. Πρέπει να τη βοηθήσεις να φτάσεις προς την κορυφή. Στο δεύτερο τύπο, η διέγερση είναι απλώς η αρχή. Και από τη στιγμή που ο άντρας έχει διεισδύσει, μπορούν και οι δύο να χαλαρώσουν.
Δεν χρειάζεται καμία κίνηση. Μπορούν να χαλαρώσουν σε μια αγκαλιά αγάπης. Όταν ο άντρας ή η γυναίκα νιώθουν ότι η στύση χάνεται, μόνο τότε απαιτείται μια κάποια κίνηση-ύστερα όμως χαλαρώνεις και πάλι. Μπορείς να παρατείνεις αυτή τη βαθιά αγκαλιά επί ώρες, χωρίς εκσπερμάτωση κι ύστερα και οι δύο πέφτουν μαζί σε βαθύ ύπνο. Αυτός είναι ο οργασμός της κοιλάδας. Και οι δύο είναι χαλαροί και συναντιούνται ως δυο χαλαρά όντα.
Όσσο

###
Εξηγώντας το χωρισμό με την κοπέλα σου ή τη γυναίκα σου προσπάθησε να περιορισθείς με φράση: « Εγώ φταίω για αυτό που έγινε».

###
Θέλεις να γίνεις πατέρας;
Καν’ το νωρίς το πρωί. Η καλύτερη στάση, όταν η γυναίκα κείται ανάσκελα και κάτω από την λεκάνη έχει ένα μαξιλάρι. Βεβαίως πριν από αυτήν την σημαντική ημέρα οι μελλοντικοί γονείς πρέπει να κόψουν το κάπνισμα, τα οινοπνευματώδη ποτά και δραστικά φάρμακα τουλάχιστον για τρεις μήνες. Επίσης ο άνδρας πρέπει για μια βδομάδα να έχει αποχή από το σεξ.

###
Ο οργανισμός πολλών από εμάς είναι πιο ευάλωτος κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής (εμείς το καταλαβαίνουμε αργότερα, όταν αρρωσταίνουμε). Κάντε έρωτα πριν τα μεσάνυχτα ή μετά της έξι το πρωί και κατά προτίμηση χωρίς τη χρήση πονηρών «βοηθημάτων», αφού ακόμη και το αλκοόλ μειώνει την ανοσολογική άμυνα.

###
Ο ακούραστος Ιταλός (αφέψημα για τους άνδρες)
Θα χρειαστούν: ένα μπουκάλι λευκό ξηρό κρασί, λίγη κανέλλα (ένα μικρό κουταλάκι) , λίγο μοσχοκάρυδο, πιπερόριζα (50 γρ., μέλι (50 γρ.) και 100 γρ. χυμού του γκρέιπ-φρουτ. Την πιπερόριζα να περάσουμε από τον τρίφτη και να αναμιγνύομε με την κανέλλα, το μέλι, μοσχοκάρυδο και χυμό. Το εκχύλισμα θα είναι έτοιμο μετά από 5-6 ώρες. Μετά το βάζουμε σε μια βάζα με κρασί, το αναμιγνύομαι καλά και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 μέρες. Συνιστούμε να πιείτε ένα ποτήρι αφεψήματος μια ώρα πριν από το ραντεβού σας.

###
«Sex forever» (αφέψημα για τους άνδρες)
Θα χρειαστούν: ένα καρύδι, από ένα κοτάλι ξερά φύλα από άγριο σαμπούκο, άγριο τριαντάφυλλο, τσουκνίδα, φασκόμηλο, μια χούφτα ξερών καρπών του μύρτιλου (φίγγι), δυο κουταλιές μέλι και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. 
Το καρύδι πρέπει να τριφτεί στο γουδί, μετά να αναμιχθεί με τα ξερά φύλλα και το μύρτιλο, και μετά σ’ αυτό το μίγμα βάζουμε ένα λίτρο ζεστού νερού και το ζεσταίνουμε μέχρι που αρχίζει να βράζει. Μετά από 15 λεπτά βάζουμε λίγο μοσχοκάρυδο και στραγγίζουμε το αφέψημα και το συμπληρώνομε με μέλι και κρασί. Είναι έτοιμο.

 


Ζώα και φυτά

Οι κατσαρίδες δεν αντέχουν την οσμή της αμμωνίας. Όταν πλένετε και καθαρίζετε τα έπιπλα και το πάτωμα βάλτε στο νερό λίγη αμμωνία.

###
Θέλετε να σας εγκαταλείπουν οι μύγες; Τότε πιο συχνά αερίζετε τα δωμάτια σας και όταν πλένετε το πάτωμα, βάλτε λίγο φωτιστικό πετρέλαιο (κερεζίνη) στο νερό. 

###
Εάν τοποθετείτε σε κάθε δωμάτιο από 2-3 γλάστρες με γεράνι, τότε στο διαμέρισμά σας θα έχετε το καλύτερο ιονισμό του αέρα που αναπνέετε. Επίσης ο αέρας θα είναι κορεσμένος με αιθέρια έλαια, που συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού σας.

###
Πολύτιμο λαχανικό είναι η μπάμια, στην οποία αποδίδονται προστατευτικές ιδιότητες κατά του γαστρικού έλκους

###
Όπως αποδεικνύεται το πιο άχρηστο μέρος του σταφυλιού είναι η σάρκα του. Περιέχει μόνο το 10 % των ωφέλιμων ουσιών. Όλη η δύναμη της ρώγας είναι μέσα στο κουκούτσι.


Ενδυμασία και υποδήματα 

Το πρόβλημα του μαγκώματος του φερμουάρ αντιμετωπίζει ο καθένας: καθαρίζουμε το φερμουάρ με παλιά οδοντόβουρτσα και μετά το τρίβουμε με κερί ή σπερματσέτο.

###
Εάν τυχαία σκίσατε το παντελόνι ή το κοστούμι σας από καρφί ή κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, υπάρχει τρόπος να το επισκευάσετε: 
1. παίρνετε ένα μικρό κομματάκι του ίδιου υφάσματος που καλύπτει το σκίσιμο,
2. αλείβετε το κομματάκι με ασπράδι του αυγού
3. πλησιάζετε τις άκρες του σκισίματος, 
4. βάζουμε το κομματάκι εκεί που είναι το σκίσιμο 
5. και το σιδερώνουμε με ζεστό σίδερο.

###
Για να ράβετε σωστά ένα κουμπί για το παλτό ή κουστούμι πρέπει να βάζετε μεταξύ του κουμπιού και του υφάσματος μια σπίρτα και μετά να τη βγάζετε.

###
Γενικός κανόνας: τα καθημερινά παπούτσια σας πρέπει να καθαρίσετε όχι πριν βγείτε από το σπίτι, αλλά αμέσως όταν ήρθατε στο σπίτι.

###
Το φερμουάρ με πλαστικά δόντια "ζουν" περισσότερο από τον μεταλλικό δρομέα. 
Ύστερα από περίπου 800-1000 διαδικασίες "άνοιγμα-κλείσιμο" ο δρομέας λασκάρει και το φερμουάρ δεν λειτουργεί σωστά. Για να τον επισκευάσετε χρειάζεται με πένσα να σφίξετε προσεκτικά τις περιοριστικές άκρες του δρομέα.

 


Παιχνίδια

Παιχνίδια της παρέας
Αυτό το παιχνίδι με αποτελεσματικό τρόπο γυμνάζει τη μνήμη. Οι συμμετέχοντες στο παιχνίδι 3-6 άτομα λένε λέξεις ή οποιεσδήποτε, ή με κάποιο συγκεκριμένο θέμα. Ο κάθε επόμενος πρέπει να επαναλαμβάνει τις λέξεις που είπαν οι προηγούμενοι, π.χ. ο πρώτος: "τρένο", ο δεύτερος: "τρένο, βράχος", ο τρίτος: "τρένο, βράχος, Αφροδίτη"… Εκείνος που χάνει τη σειρά των λέξεων, έχει την δυνατότητα για δεύτερη απόπειρα και αν δεν τα καταφέρει εγκαταλείπει το παιχνίδι. Ο τελευταίως που έμεινε είναι ο νικητής. 

Το καλύτερο παιχνίδι
Ανακοινώνετε, ότι τώρα θα παίξετε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Μετά προσθέτετε, ότι όσο περισσότεροι θα παίξουν, τόσο περισσότερο γέλιο θα προκαλεί το παιχνίδι. Όλοι κάθονται ανακούρκουδα δημιουργώντας κύκλο. Ύστερα ζητάτε όλοι να επαναλαμβάνουν μια φράση: "Εγώ ο (όνομα), δεν γνωρίζω, πως παίζουν αυτό το παιχνίδι". Όταν οι "παίκτες" λένε αυτά τα λόγια εσείς σηκώνεστε, με απορία κοιτάτε όλους και λέτε: "Τότε τι κάθεστε;"

Ο πιο επιδέξιος
Τοποθετήστε πάνω στο δάπεδο μέσα σε ένα κύκλο διάφορα αντικείμενα. Οι 5-10 παίκτες κινούνται έξω από τον κύκλο (καλό θα είναι αν παίζει κάποια κατάλληλη μουσική). Ο επικεφαλής του παιχνιδιού κάποια στιγμή σφυρίζει και όλη πρέπει ν' αρπάξουν ένα αντικείμενο. Εκείνος που δεν πρόλαβε να πάρει κάποιο αντικείμενο βγαίνει από το παιχνίδι. Το ποσοστό των αντικείμενων μειώνετε σταδιακά από ένα-ένα.

Δάγκωσε το μήλο
Κρεμάμε ένα μήλο στο ύψος του κεφαλιού. Οι συμμετέχοντες, ένας-ένας πλησιάζουν το μήλο και προσπαθούν να το δαγκώσουν, κρατώντας τα χέρια πίσω από την πλάτη. 

Μια πατάτα σε κουτάλι
Πρέπει οι συμμετέχοντες να τρέξουν κάποια συγκεκριμένη απόσταση κρατώντας κουτάλι με μεγάλη πατάτα. Τρέχουν κατά σειρά με σκοπό να δείξουν καλύτερο χρόνο. Εάν η πατάτα έπεσε, σταματάνε, βάζουν την πατάτα στην θέση της και συνεχίζουν το τρέξιμο.

Καγκουρό
Πρέπει οι συμμετέχοντες να τρέξουν, δηλαδή να πηδάνε κάποια συγκεκριμένη απόσταση κρατώντας μεταξύ τον μπουτιών ή γονάτων τους μια μπάλα του τένις. Εάν η μπάλα πέφτει ο "δρομέας" το μαζεύει, ξανά σφίγγει μεταξύ των γονάτων και συνεχίζει. Κερδίζει εκείνος που έδειξε καλύτερο χρόνο.

Το τσουνί
Ο παίκτης κάνει 8 -10 βήματα από την καρέκλα με ένα τσουνί. Εκεί του δένουν τα μάτια, κάνει ένα κύκλο γύρω του και πρέπει να κάνει το ίδιο ποσοστό βημάτων προς την καρέκλα με τσουνί, να σηκώνει το χέρι του και να το κατεβάζει πάνω στο τσουνί. Εκείνος που το καταφέρει με πρώτη προσπάθεια, παίρνει ένα δώρο.

Αλυσίδα
Μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ο καθένας από τους 3-8 παίκτες πρέπει να κάνει από τις συνδετήρες όσο μακρύτερη αλυσίδα μπορεί. Ο νικητής παίρνει βραβείο.

Πρωινό με αυγά
Μέσα σε πιάτο βρίσκονται 3-8 αυγά και το ένα είναι άβραστο. Πρέπει ο καθένας, κατά σειρά να πάρει ένα αυγό και να το σπάσει στο μέτωπό του. Το βραβείο παίρνει εκείνος που σπάει το άβραστο αυγό. (Στην πραγματικότητα όλα τ' αυγά είναι βρασμένα και το βραβείο παίρνει ο τελευταίος αφού δεν φοβήθηκε να τον περιγελούν οι παρευρισκόμενοι και έσπασε το αυγό στο μέτωπό του).

Φαντασία
Δημιουργούνται ομάδες των πέντε ατόμων. Σε κάθε ομάδα δίνονται οι εξής προτάσεις:
Ποιος ήταν;
Πού βρισκόταν;
Τι έκανε;
Γιατί το έκανε;
Τι είπε ο κόσμος;
Τι έγινε στο τέλος;
Ο πρώτος της ομάδας απαντά γραπτώς στην πρώτη ερώτηση και διπλώνει το χαρτί για να μην μπορεί κανείς να διαβάσει την απάντηση. Ο δεύτερος απαντά στη δεύτερη ερώτηση και διπλώνει και αυτός το χαρτί κ.ο.κ. Όταν εξαντλούνται οι ερωτήσεις, διαβάζονται οι απαντήσεις κάθε ομάδας, σαν αφήγημα.
Κερδίζει η ομάδα που έχει δημιουργήσει το πλέον πρωτότυπο αφήγημα.

 Οι αεροπόροι
Κάθε ομάδα αποτελείται από τρεις μαθητές. Οι δύο είναι μηχανικοί κι ο άλλος αεροπόρος. Κάθε ομάδα παίρνει ένα κομμάτι σπάγκο χωρίς κόμπους, γύρω στα 17 μέτρα, στο οποίο περνάμε ένα μικρό χάρτινο χωνάκι. Οι μηχανικοί κρατούν τις άκρες του σπάγκου, ενώ ο αεροπόρος, μόλις δοθεί η εκκίνηση, φυσάει το χωνάκι κατά μήκος του σπάγκου. Οι μηχανικοί πρέπει να κρατούν το σπάγκο ίσιο και τεντωμένο. Κερδίζει η ομάδα που θα καταφέρει πρώτη να περάσει το χωνάκι από τη μια άκρη στην άλλη.

Μαντεύοντας τις διαστάσεις
Κάθε μαθητής προσπαθεί να μαντέψει την απόσταση μεταξύ διαφόρων σημείων στον πίνακα, το ύψος της πόρτας, το πλάτος και το ύψος ενός θρανίου, το ύψος της σχολικής αίθουσας, το πάχος ενός βιβλίου κλπ. Κάθε μέγεθος που μαντεύουν οι μαθητές το γράφουν σ' ένα κομμάτι χαρτί. Κερδίζει ο μαθητής που έχει μαντέψει τα περισσότερα σωστά.

Ορισμοί
Η καθηγήτρια επιλέγει μια λέξη από το λεξικό και τη γράφει στον πίνακα. Κάθε μαθητής γράφει τον ορισμό της λέξης πάνω σ' ένα κομμάτι χαρτί. Στη συνέχεια, η καθηγήτρια συγκρίνει τους ορισμούς μ' εκείνον που δίνει το λεξικό. Ο μαθητής που θα δώσει τον πλησιέστερο ορισμό σ' αυτόν του λεξικού κερδίζει κι επιλέγει την επόμενη λέξη.

Η πινακοθήκη
Παρουσιάζουμε στην τάξη μερικά διάσημα έργα μεγάλων καλλιτεχνών. Ο μαθητής που θα μαντέψει το μεγαλύτερο αριθμό καλλιτεχνών και έργων κερδίζει.
Ζωγραφίζοντας ζώα
Η καθηγήτρια ψιθυρίζει στο αυτί του κάθε μαθητή το όνομα ενός ζώου, διαφορετικό στον καθένα, κι εκείνος προσπαθεί να το ζωγραφίσει. Όταν ολοκληρωθούν όλες οι ζωγραφιές, τις κρεμάμε στην τάξη. Όλοι προσπαθούν να μαντέψουν όσο το δυνατό περισσότερα ζώα απ' αυτά που αναπαριστούν οι ζωγραφιές. Κερδίζει ο μαθητής του οποίου η ζωγραφιά θα εξασφαλίσει τον μεγαλύτερο αριθμό σωστών απαντήσεων.

Οι είκοσι ερωτήσεις
Πρόκειται για ένα ήσυχο, διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό παιχνίδι. Ένα μέλος της οικογένειας σκέφτεται ένα οποιοδήποτε αντικείμενο ή πρόσωπο (που δε βρίσκεται απαραίτητα μέσα στο δωμάτιο), ενώ οι υπόλοιποι προσπαθούν να μαντέψουν ποιο είναι αυτό. Προκειμένου να το βρουν, επιτρέπεται να κάνουν μόνο μέχρι είκοσι ερωτήσεις. Αυτός που θα βάλει το αντικείμενο στο μυαλό του απαντάει στις ερωτήσεις μόνο με ναι ή με όχι. Είναι σχεδόν απίθανο να μη μαντέψουν οι υπόλοιποι το αντικείμενο, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό, μέσα από τις είκοσι ερωτήσεις που έχουν στη διάθεση τους. Για παράδειγμα, ο παίχτης επιλέγει τη βασίλισσα της Αγγλίας. Πρώτη ερώτηση: Ανήκει στο ζωικό βασίλειο; Απάντηση: Ναι.
Δεύτερη ερώτηση: Ζει κλεισμένο σε κλουβί; Απάντηση: Όχι.
Τρίτη ερώτηση: Είναι άνθρωπος; Απάντηση: Ναι.
Τέταρτη ερώτηση: Είναι ιστορικό πρόσωπο; Απάντηση: Ναι.
Πέμπτη ερώτηση: Είναι "Ελληνας; Απάντηση: Όχι.
Κι έτσι συνεχίζονται οι ερωταπαντήσεις. Οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει ερώτηση, οποιαδήποτε στιγμή• δεν υπάρχει συγκεκριμένη σειρά για τους παίχτες. Ο παίχτης που έχει βάλει το πρόσωπο στο μυαλό του μετράει πόσες ερωτήσεις έχουν γίνει. Αν κάποιος μαντέψει σωστά μέσα σε είκοσι ερωτήσεις, είναι ο επόμενος που θα βάλει στο μυαλό του κάποιο πρόσωπο ή αντικείμενο.

Σπίτι σου, σπίτι μου
Δένουμε ένα κομμάτι σπάγκο, μήκος περίπου Ι μέτρο, στην άκρη μια λεπτής βέργας, με το ίδιο περίπου μήκος. Στην άλλη άκρη του σπάγκου κάνουμε μια συρτοθηλειά, δηλαδή έναν κόμπο με θηλειά που μετακινείται κατά μήκος του σπάγκου, ανάλογα με τη φορά προς την οποία τραβάμε. Αφήνουμε τη θηλειά αυτή, που πρέπει να έχει διάμετρο 5 εκατοστά, ν' ακουμπήσει πάνω στο τραπέζι. Όλοι οι παίχτες, εκτός από έναν που κρατάει τη βέργα, ακουμπούν το δείκτη τους πάνω στο τραπέζι, μέσα στη ΘΗΛΕΙΑ. Ο παίχτης που κρατάει τη βέργα, σαν καλάμι ψαρέματος, φωνάζει: Σπίτι σου, ή, σπίτι μου. Αν πει σπίτι σου, δεν κάνει καμία κίνηση, ενώ, αν πει σπίτι μου, τραβάει την βέργα απότομα, προσπαθώντας να πιάσει μέσα στη θηλειά το δάχτυλο κάποιου παίχτη, Προσπαθεί, πάντως, να ξεγελάσει τους υπόλοιπους, λέγοντας απότομα σπίτι σου, αρκετές φορές, πριν πει τελικά σπίτι μου και

Οι ανακατεμένες λέξεις
Γράφουμε μερικές λέξεις πάνω σε κομμάτια χαρτί κι έπειτα τις χωρίζουμε, κόβοντας ένα ένα τα γράμματα. Στη συνέχεια σημειώνουμε πλάι στο κάθε γράμμα της πρώτης λέξης τον αριθμό Ι, πλάι στο κάθε γράμμα της δεύτερης λέξης τον αριθμό 2, της τρίτης τον αριθμό 3 κ.ο.κ. Για παράδειγμα, στη λέξη μάχη, αριθμούμε το κάθε γράμμα με τον αριθμό Ι. Οι παίχτες που έχουν στα χέρια τους γράμματα με τον αριθμό Ι μαζεύονται όλοι μαζί, βρίσκουν ποια είναι η λέξη και, όταν φωνάξουμε τον αριθμό τους, την αναπαριστούν, ενώ οι υπόλοιποι προσπαθούν να μαντέψουν ποια είναι.

Ανάκατος χορός
Οι καλεσμένοι χωρίζονται σε ζευγάρια και σχηματίζουν έναν κύκλο. Τα κορίτσια μπαίνουν από τη μέσα πλευρά, γυρισμένα προς τον παρτενέρ τους. Όταν αρχίσει η μουσική, τα ζευγάρια χωρίζονται κι ο καθένας κινείται προς τα δεξιά του κύκλου. Αυτό σημαίνει ότι τα κορίτσια πηγαίνουν προς τη μια κατεύθυνση και τ' αγόρια προς την άλλη. Όταν η μουσική σταματήσει, τ' αγόρια θα έχουν απέναντι τους καινούριες παρτενέρ. Τα καινούρια αυτά ζευγάρια πρέπει να ξεκινήσουν μια συζήτηση, σχετικά μ' ένα θέμα που έχει οριστεί εξαρχής από τον αρχηγό. Όταν ξαναρχίσει η μουσική, σταματάει η συζήτηση κι οι δύο ομάδες κινούνται πάλι προς διαφορετικές κατευθύνσεις, συνεχίζοντας έτσι το παιχνίδι. Στην περίπτωση που οι καλεσμένοι είναι πολλοί και δε γνωρίζονται καλά, είναι καλό η μουσική να σταματάει σε τέτοιο σημείο, ώστε να υπάρχει κάθε φορά καινούριος παρτενέρ για συζήτηση. Σημειώνουμε ότι, με τον/την εκάστοτε παρτενέρ, πριν ξεκινήσουμε την κουβέντα, σφίγγουμε τα χέρια και συστηνόμαστε.

Ινδική πρόβλεψη του μέλλοντος
Όλοι οι καλεσμένοι παίρνουν από ένα κομμάτι χαρτί, γράφουν επάνω μια σύντομη πρόταση τριών-τεσσάρων λέξεων και το διπλώνουν προσεκτικά. Ο Ινδός μυστικιστής τα μαζεύει όλα και καταπλήσσει το κοινό του, αφού καταφέρνει να τα διαβάσει, διπλωμένα όπως είναι, τρίβοντας τα απλώς, το ένα μετά το άλλο, πάνω στο μέτωπό του!
Το κόλπο: Ο μυστικιστής έχει ένα συνεργό. Τρίβει το πρώτο χαρτάκι στο μέτωπό του, σχηματίζει στο μυαλό του μια σύντομη πρόταση και τη λέει φωναχτά. Αμέσως ο συνεργός του παραδέχεται ότι αυτή είναι η πρόταση που -υποτίθεται ότι- έγραψε ο ίδιος, άσχετα με το τι πραγματικά είχε γράψει. Τότε, ο μυστικιστής ανοίγει το χαρτάκι για να επιβεβαιώσει, τάχα, τι γράφει. Στην πραγματικότητα όμως διαβάζει το χαρτάκι που έγραψε κάποιος άλλος. Παίρνει έπειτα το επόμενο κλειστό χαρτάκι, το τρίβει στα μέτωπό του κι ανακοινώνει, βέβαια, το περιεχόμενο του χαρτιού που μόλις διάβασε. Όπως είναι φυσικό, ο καλεσμένος που το έγραψε, παραδέχεται έκπληκτος ότι είναι δικό του. Στη συνέχεια, το ανοίγει, δήθεν, για επιβεβαίωση κι έτσι διαβάζει την πρόταση που υποτίθεται ότι θα μαντέψει αμέσως μετά.

Τηλεπάθεια
Λέμε στους καλεσμένους ότι, αν αρκετοί άνθρωποι συγκεντρωθούν και σκεφτούν όλοι ταυτόχρονα ένα αντικείμενο, μπορούν να μεταδώσουν τη σκέψη τους σε κάποιον που δεν έχει ιδέα γι' αυτό. Ζητάμε από ένα ή δύο άτομα να βγουν από το δωμάτιο. Στο μεταξύ, συμφωνούμε να μην επιλέξουμε κάποιο συγκεκριμένο αντικείμενο, αλλά να αποδεχτούμε ως σωστό το δεύτερο αντικείμενο που θα πει ο καθένας απ' τους καλεσμένους που είναι έξω. Πρέπει να δείξουμε μεγάλη απογοήτευση την πρώτη φορά που δε θα μαντέψουν σωστά και να τους συγχαρούμε εγκάρδια τη δεύτερη, για την επιτυχία τους. Αυτό συνεχίζεται μέχρι να καταλάβουν ότι τους κάνουμε πλάκα.

Ο φωτογράφος
Για το παιχνίδι αυτό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα φύλλο εφημερίδας ή οποιοδήποτε άλλο χαρτί. Αυτός που κάνει το κόλπο ονομάζεται φωτογράφος. Ο φωτογράφος έχει κι ένα συνεργό ο οποίος θα χρειαστεί να βγει από το δωμάτιο. Ο φωτογράφος κρατάει για λίγο το χαρτί μπροστά στο πρόσωπο ενός από τους καλεσμένους που βρίσκονται στο δωμάτιο. Μόλις επιστρέψει στη θέση του, φωνάζουμε το συνεργό και του δίνουμε το χαρτί. Αυτός το εξετάζει προσεκτικά κι ανακοινώνει στους υπόλοιπους τίνος τη φωτογραφία βλέπει. Το κόλπο: Ο υποτιθέμενος φωτογράφος παίρνει την ίδια ακριβώς στάση με τον καλεσμένο τον οποίο φωτογράφισε, δείχνοντας έτσι στο συνεργό του τίνος η φωτογραφία είναι πάνω στο χαρτί.

Οι μαγικές απαντήσεις
Αυτός που πρόκειται να κάνει το κόλπο επιλέγει έναν καλεσμένο για συνεργό και του ζητάει να βγει από το δωμάτιο. Οι υπόλοιποι διαλέγουν ένα αντικείμενο το οποίο θα πρέπει να μαντέψει ο συνεργός και τον ξαναφωνάζουν στο δωμάτιο. Αυτός που κάνει το κόλπο τον ρωτάει για διάφορα αντικείμενα στο δωμάτιο, αν είναι αυτά που επέλεξαν οι παίχτες. Ο συνεργός απαντάει σε όλα όχι, εκτός από το συμφωνημένο αντικείμενο, στο οποίο απαντάει ναι. Το κόλπο: Αυτός που κάνει τις ερωτήσεις αναφέρει ένα μαύρο αντικείμενο αμέσως πριν το σωστό αντικείμενο, δίνοντας έτσι το στοιχείο στο συνεργό του.

Ο μάντης
Αυτός που κάνει το κόλπο έχει ένα συνεργό ο οποίος βγαίνει απ' το δωμάτιο. Ο συνεργός πρέπει να μαντέψει ποιον καλεσμένο έχει υποδείξει με το δάχτυλο αυτός που κάνει το κόλπο.
Το κόλπο: Ο συνεργός γνωρίζει ότι αυτός που κάνει το κόλπο πρόκειται να υποδείξει τον καλεσμένο που είχε μιλήσει τελευταίος, πριν ο ίδιος βγει από το δωμάτιο. Την ώρα που ο άλλος παίχτης υποδεικνύει το συγκεκριμένο άτομο, ρωτάει το συνεργό: Κινείται το πνεύμα; Ο συνεργός, αν έχει καταλάβει ποιον δείχνει, απαντά: Κινείται. Τότε ο άλλος από μέσα ρωτάει: Ποιον δείχνω; κι ο συνεργός λέει το όνομα του καλεσμένου.

Μαντεία με τους κροτάφους
Λέμε στους καλεσμένους μας ότι οι σκέψεις μπορούν να μεταδοθούν μέσω των κροτάφων. Αυτός που κάνει το κόλπο πρέπει να έχει ένα συνεργό που να γνωρίζει το παιχνίδι και ο οποίος θα χρειαστεί να βγει από το δωμάτιο. Οι υπόλοιποι επιλέγουν έναν αριθμό από το ένα ως το δεκατρείς. Ο συνεργός ξαναγυρνάει στο δωμάτιο και, βάζοντας τα χέρια του πάνω στους κροτάφους του άλλου, ζητάει από όλους τους υπόλοιπους να συγκεντρώσουν τη σκέψη τους στο συγκεκριμένο αριθμό. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, αυτός που κάνει το κόλπο λέει ποιος ήταν ο αριθμός.
Το κόλπο: Αυτός που κάνει το κόλπο αποκαλύπτει στο συνεργό του τον αριθμό, σφίγγοντας και ξεσφίγγοντας τα δόντια του τόσες φορές όσες δηλώνει και ο αριθμός αντίστοιχα. Αυτή η κίνηση, όντως, μεταδίδεται στους κροτάφους!

Η θημωνιά
Στοιβάζουμε μερικές καρέκλες, τη μια πάνω στην άλλη, έτσι ώστε να φτάνουν σε αρκετό ύψος, και τις τοποθετούμε στη μέση του δωματίου. Στη συνέχεια ζητάμε από έναν καλεσμένο να βγάλει τα παπούτσια του και να πηδήξει από πάνω τους. Ο αρχηγός λέει ότι είναι εύκολο, αλλά ο υποψήφιος προφανώς αντιτάσσει ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται.
Το κόλπο είναι ότι ο υποψήφιος παίχτης πρέπει να καταλάβει πως ο αρχηγός του ζητάει να περάσει πάνω από τα παπούτσια του και όχι πάνω από τις καρέκλες.

Ισορροπία με τραπουλόχαρτο και νόμισμα
Ισορροπούμε ένα τραπουλόχαρτο στην άκρη του μέσου του αριστερού μας χεριού (με τη φαρδιά επιφάνεια προς τα κάτω). Τοποθετούμε ένα μικρό νόμισμα πάνω στο τραπουλόχαρτο, ακριβώς στο σημείο που βρίσκεται η άκρη του δαχτύλου μας. Το κόλπο είναι να τραβήξουμε απότομα το τραπουλόχαρτο κάτω από το νόμισμα, ώστε το νόμισμα να μείνει πάνω στην άκρη του δαχτύλου μας.

Βλέπω και θυμάμαι
Τοποθετούμε δεκαπέντε ή είκοσι αντικείμενα πάνω σ' ένα τραπέζι ή στην έδρα, μπροστά από τους μαθητές, και τα σκεπάζουμε με ένα πανί. Απομακρύνουμε το πανί για διάστημα 10 δευτερολέπτων, έτσι ώστε οι μαθητές να έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τα αντικείμενα. Αφού ξανασκεπάσουμε τα αντικείμενα με το πανί, ζητάμε από κάθε μαθητή να γράψει σ' ένα κομμάτι χαρτί όσα περισσότερα αντικείμενα θυμάται. Κερδίζει όποιος θυμηθεί τα περισσότερα.

Το πέταγμα του μαντηλιού
Οι παίχτες βρίσκονται πίσω από μια γραμμή αφετηρίας και προσπαθούν να πετάξουν ένα μαντήλι χωρίς κόμπους όσο πιο μακριά γίνεται.

Ο αγώνας της χελώνας
Οι συναγωνιζόμενοι ξαπλώνουν ανάσκελα και πετούν ένα αντικείμενο με τα πόδια, πάνω από το κεφάλι τους, όσο πιο μακριά μπορούν.

Επιτραπέζιο ποδόσφαιρο
Αδειάζουμε προσεκτικά το περιεχόμενο ενός αβγού. (Ανοίγουμε δυο μικρές τρυπούλες, μία σε κάθε άκρη, και φυσάμε από τη μια πλευρά. Το περιεχόμενο πέφτει σιγά σιγά από την άλλη πλευρά.
Κρατάμε το τσόφλι, ολόκληρο, για να το χρησιμοποιήσουμε σαν μπάλα. Σημειώνουμε μια γραμμή τέρματος για κάθε ομάδα, 5 εκατοστά πιο μέσα από την άκρη του τραπεζιού και παράλληλα μ' αυτήν. Οι ομάδες παίρνουν θέση στις δύο απέναντι πλευρές ενός τραπεζιού και προσπαθούν να φυσήξουν το τσόφλι πίσω από τη γραμμή του τέρματος της αντίπαλης ομάδας. Για να ξεκινήσει το παιχνίδι αλλά και μετά από κάθε γκολ, τοποθετούμε το τσόφλι στη μέση του τραπεζιού και το φύσημα αρχίζει με το σφύριγμα μιας σφυρίχτρας. Κανένας παίχτης δεν μπορεί να μετακινηθεί από τη θέση του. Η "μπάλα" πρέπει να κινείται αποκλειστικά και μόνο με το φύσημα. Αν το τραπέζι είναι πολύ μακρύ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε περισσότερα από ένα αβγά.

Σύνθεση λέξεων
Παίζουν 2-10 άτομα για κάποιο συγκεκριμένο χρόνο 5-10 λεπτά. Προτείνεται μια λέξη από 10 και παραπάνω γράμματα και πρέπει ο καθένας να συγκροτήσει από τα γράμματα αυτής της λέξης καινούριες, άλλες λέξεις που να περιέχουν το λιγότερο 5 γράμματα. Η λέξη πρέπει να είναι ουσιαστικό και συνήθως σε ενικό αριθμό. Η κάθε λέξη 5 γραμμάτων δίνει 1 πόντο, η λέξη 6 γραμμάτων – 2 πόντους, 7 γραμμάτων – 3 πόντους…. Τις διαφορές λύνετε με την βοήθεια κάποιου απ’ τα μεγάλα λεξικά της ελληνικής γλώσσας. Κερδίζει εκείνος που μαζεύει περισσότερους πόντους.

Πέτρα-Ψαλίδι-Χαρτί
Παιχνίδι μεταξύ δυο ατόμων. Χρησιμοποιείται και για να παρθούν ασήμαντες αποφάσεις.
Ο κάθε παίκτης κουνάει τη γροθιά του τρεις φορές, και κατά την τρίτη κίνηση της γροθιάς δίνει με το χέρι το σχήμα του ψαλιδιού (ανοίγοντας δυο δάχτυλα), της πέτρας (γροθιά) ή του χαρτιού (ανοιχτή παλάμη).
Η πέτρα νικάει το ψαλίδι, το χαρτί νικάει την πέτρα και το ψαλίδι νικάει το χαρτί.
 

ΠΙΓΚ-ΠΟΓΚ
(για παιδιά προσχολικής ηλικίας) 
Τέσσερεις παίχτες ή τέσσερεις ομάδες παιδιών τοποθετούνται στό καθένα από τά τέσσερα άκρα ενός τραπεζιού, πού ήδη έχουν χωρίσει μέ κιμωλία σε τέσσερα ίσα τμήματα. Eνα μπαλάκι τού πίγκ-πόγκ ή ένα οποιοδήποτε μπαλάκι (αρκεί να είναι ελαφρό) παίρνει θέση στό κέντρο τού τραπεζιού. Οι 4 παίχτες πού βρίσκονται στά σημεία Α, Β, Γ, Δ, φυσάνε το μπαλάκι με σκοπό να το στείλουν σε αντίπαλη περιοχή. 
Προσοχή στό σχήμα μας, όπου φαίνονται καθαρά οι κατευθύννσεις πού θά πρέπει νά πάρει τό μπαλάκι γιά τόν κάθε παίχτη ή ομάάδα. Π.χ.- ο παίχτης Α πρέπει νά στείλει τό μπαλάκι μέ τό φύσημα στίς περιοχές Β, Γ καί Δ, ο Β στίς Α, Γ καί Δ, ο Γ στίς περιοχές Α, Β καί Δ, ο Δ στίς Α, Β καί Γ. Τό μπαλάκι πρέπει νά μένει πάντοτε πάνω στό τραπέζι καί ο σκοπός τού κάθε παίχτη είναι νά μήν τό αφήσει νά πέσει κάτω, γιατί θά σημειωθεί σέ βάρος του ένας βαθμός. 
Κερδίζει όποιος παίχτης ή ομάδα παιχτών σημειώσει τούς λιγότερους βαθμούς. 
Παιχνίδι noύ δυναμώνει τό αναπνευστικό σύστημα καί ασκεί τίς αντανακλα• στικές κινήσεις. 

ΑΣ θΥΜΗθΟΥΜΕ 
Στή γωνία μιάς αίθουσας ή ενός δωματίου (όχι πάντοτε τό ίδιο) τακτοποιούμε έναν αριθμό πραγμάτων σέ ορισμένες θέσεις. Κατόπιν ένα παιδί (ή μιά ομάδα παιδιών) βγαίνει από αυτόν τόν χώρο, ενώ οι υπόλοιποι πού μένουν, ανακατεύουν τά αντικείμενα αλλάζοντας τήν αρχική τους θέση. 
Επιστρέφοντας τό παιδί (ή η ομάδα) πού είχε βγεί από τόν χώρο αυτό, θά πρέπει νά βρεί ποιά πράγματα έχουν μετακινηθεί. 
Παιχνίδι πού αναπτύσσει τή μνήμη καί πάνω απ' όλα τήν παρατηρητικότητα.

Η ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ KOYΔOYNAΚI 
Από 5 χρόνων καί πάνω 
1 καί περισσότερα παιδιά 
Μία μπάλα μεσαίου μεγέθους 
1 κουδουνάκι κρεμασμένο σέ σχοινί
Εξωτερικός χώρος 

Από μιά ευθεία γραμμή χαραγμένη στό έδαφος (τήν απόσταση τή συμφωνάνε μεταξύ τους), τά παιδιά θά προσπαθήσουν νά χτυπήσουν μέ τή μπάλα τό κρεμασμένο κουδουνάκι. Κάθε φορά πού οι παίχτες ή ο παίχτης καταφέρνει νά χτυπήσει τό κουδουνάκι, σημειώνεται 1 βαθμός. Κερδίζει όποιος έχει τή μεγαλύτερη βαθμολογία. 
Εννοείται ότι πρίν αρχίσει τό παιχνίδι, οι παίχτες συμφωνούν πόσες φορές θά ρίξει ο καθένας τή μπάλα. 

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΚΟΥΜΠΊ 
Είναι ιδανικά γιά νά παίζονται σέ γιορτές ή σέ χώρους όπου δέν μπορούμε νά έχουμε άλλο υλικό. Τά κουμπιά αποτελούσαν ένα από τά πιό συνηθισμένα παιχνίδια γύρω στά 1800. Σήμερα είναι τελείως άγνωστα σέ μικρούς καί μεγάλους. Ένα κουμπί με δύο τρύπες καί μιά κλωστή μπορεί νά γίνει παιχνίδι γιά μικρούς και μεγάλους. Περνάμε τήν κλωστή από τή μιά τρύπα καί τήν κάνουμε να βγεί από τήν άλλη πρός τήν αντίθετη κατεύθυνση. Μετά δένουμε τίς δύο άκρες. Αν προσπαθήσουμε νά περάσουμε τούς δείκτες των χεριών μας στά δυό άκρα τής κλωστής καί τήν τεντώσουμε δυο-τρεις φορές, το κουμπί θά αρχίσει νά γυρίζει μπροστά καί πίσω γρήγορα . Αν τό κουμπί είναι αρκετά μεγάλο θά προκαλέσει καί ένα σφύριγμα. 

ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΟΥ XAPΤIOY 
Από 5 χρόνων καί πάνω 
Μέ 2 ή περισσότερα παιδιά 
1 καλάθι γιά χαρτιά 
Χώρος εσωτερικός ή εξωτερικός 

2 τράπουλες διαφορετικού χρώματος ή απλά χαρτιά δύο διαφορετικών χρωμάτων, πού θά τά τσαλακώσουμε καί θα πάρουν τή μορφή μπάλας. Μπορούμε νά χρησιμοποιήσουμε καί μικρά μπαλονάκια, αρκεί νά είναι διαφορετικού χρώματος τής κάθε ομάδας. 
Τά παιδιά χωρίζονται σέ 2 ομάδες. Κάθονται σέ κύκλο ή ημικύκλιο, όλα σέ ίδια απόσταση από τό καλάθι. Η μία ομάδα παίρνει τό ένα χρώμα καί η άλλη τό άλλο, αλλά ίδιο αριθμό (ποσότητα) χαρτιών. 
Ο αριθμός τών χαρτιών θά καθοριστεί από τήν αρχή τού παιχνιδιού. Μπορεί νά είναι 3 ή 4 ή 5 ή 6 

TO TPEΞIMO 
Από 4 χρόνων καί πάνω 
Μέ 2 ή περισσότερα παιδιά 
Χώρος εξωτερικός 

Είναι ένα άπλό παιχνίδι, όπου, από μιά ευθεία χαραγμένη στο έδαφος - δηλ. τό σήμείο εκκίνησης - τά παιδιά διασχίζουν μιάν απόσταση μέ σκοπό νά φτάσουν τό γρηγορότερο στό σημείο άφιξης πού καί αυτό θά είναι χαραγμένο στό έδαφος. Κερδίζει φυσικά αυτός πού θά φτάσει πρώτος. 
Παραλλαγή Πρώτη «Αγώνας μέ Αυγά» 
Υλικό: Ένα μεγάλο κουτάλι καί ένα μπαλάκι τού τέννις ή τού πίγκ-πόγκ. 
Βάζουμε τό μπαλάκι στό κουτάλι. Οι παίχτες αγωνίζονται κρατώντας στό στόμα τό κουτάλι μέ τό μπαλάκι. Κερδίζει αυτός πού θά καταφέρει νά φτάσει πρώτος στή γραμμή άφιξης μέ τό κουτάλι στό στόμα, χωρίς νά τού έχει πέσει καθόλου τό μπαλάκι. Αυτό τό παιχνίδι είχε αρχίσει νά παίζεται μέ αυγά βρασμένα. Γιά ευνόητους λόγους τά αυγά αντικαταστάθηκαν μέ μπαλάκια. 
Παραλλαγή Δεύτερη «Αγώνας μέ τά Σακκιά» 
Υλικό: Ένας σάκκος υφασμάτινος ή ένα τσουβάλι ή ακόμα καί μιά πλαστική σακκούλα γιά σκουπίδια. Σπάγκος. 
Κάθε παίχτης μπαίνει στό σάκκο του δένοντάς τον μέ τόν σπάγγο γύρω από τό σώμα του, στό ύφος τού στήθους του. Ολοι οι παίχτες αρχίζουν νά πηδόνε από τή γραμμή εκκίνησης μέ κατεύθυνση πρός τή γραμμή άφιξης. Όποιος πέφτει μπορεί νά σηκώνεται καί νά συνεχίζει. Κερδίζει όποιος φτάσει πρώτος στή γραμμή άφιξης. 
Τό παίζουν συνήθως στίς γυμναστικές επιδείξεις. 

Ο ΑΜΑΞΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΑΞΑΚΙ 
Από 7 χρονών καί πάνω 
Μέ 4 καί περισσότερα παιδιά 
Χώρος εσωτερικός ή πάνω σέ γρασίδι 

Σημειώνουμε μιά γραμμή άφιξης καί μιά αναχώρησης, σέ απόσταση 5 μέτρων. Οι παίχτες χωρίζονται σέ δυό ομάδες, μέ ζευγάρια. Κάθε ζευγάρι αποφασίζει ποιός από τούς δυό θά παίξει πρώτος τό ρόλο τού αμαξά καί ποιός τό αμαξάκι. Το αμαξάκι γονατίζει στό χώμα ακουμπώντας μόνον στά χέρια καί στά γόνατά του. Ο άλλος τόν πιάνει από τά πόδια, τό αμαξάκι σηκώνει τά γόνατα από τό έδαφος καί στηρίζεται μόνον στίς παλάμες του. Μέ τό μάρς, ο αμαξάς οδηγεί τό αμαξάκι πρός τή γραμμή άφιξης. Όταν φτάσουν εκεί ο αμαξάς, μέ τή σειρά του, γίνεται αμαξάκι καί τό αμαξάκι αμαξάς. Τό ζευγάρι προσπαθεί νά επιστρέψει στή γραμμή εκκίνησης όσο τό δυνατόν γρηγορότερα μπορεί. 
Κερδίζει τό ζευγάρι πού θά φτάσει πρώτο στό σημείο από όπου άρχισε τό παιχνίδι. 

ΜΠΙΖΖΖΖ...
Από 8 χρόνων καί πάνω 
Χώρος εξωτερικός ή εσωτερικός 
Ομαδικό παιχνίδι 

Μέ κλήρο, αποφασίζεται ποιός θά τά φυλάξει. Αυτός, μέ γυρισμένες τίς πλάτες πρός τά άλλα παιδιά, βάζει τό δεξί του χέρι μέ ανοιχτή τήν παλάμη κάτω από τήν αριστερή του μασχάλη (ή αντίστροφα), ενώ μέ τό αριστερό του χέρι κρατάει κλειστά τά μάτια του. Μέ τή σειρά, κάθε παίχτης πού βρίσκεται πίσω του, τόν πλησιάζει, τόν χτυπάει στήν παλάμη καί κατόπιν απομακρύνεται μαζί μέ τά άλλα παιδιά, στριφογυρίζοντας τό δάχτυλο καί• λέγοντας «ΜΠΙΖΖΖ ... », κάνοντας δηλαδή τόν ήχο τής μέλισσας. Τό παιδί πού τά φυλάει πρέπει νά ανακαλύψει ποιός τόν χτύπησε. Αν τόν ανακααλύψει παίρνει εκείνος τή θέση του. Αν όχι τό παιχνίδι συνεχίζει μέ τόν ίδιο φύλακα. . 

ΣΚΕΨΟΥ ΕΝΑΝ ΑΡΙΘΜΟ 
Οι παίχτες πρέπει νά γνωρίζουν τίς πράξεις τής αριθμητικής 
Παιχνίδι ομαδικό 
Χώρος εσωτερικός ή εξωτερικός 

Λέμε στούς παίχτες: «Σκεφτείτε έναν αριθμό χωρίς,νά τόν πείτε πουθενά. Θά πρέπει νά τόν ξέρετε μόνον εσείς οι ίδιοι Τ όν σκεφτήκατε; Αυτό τόν αριθμό πολλαπλασιάστε τον μέ τό 6 
Προσθέστε τό 12 
Διαιρέστε τώρα τό σύνολο μέ τό 3 Αφαιρέστε 2 
Διαιρέστε τό αποτέλεσμα μέ τό 2 
Αφαιρέστε τόν αριθμό πού σκεφτήκατε 
Καί, τέλος, προσθέστε τό 9»
Το αποτέλεσμα των πράξεων αυτών είναι πάντοτε 10. 
Είναι ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι καί όποιος τό αρχίζει δέν σταματάει εύκολα, γιατί η περιέργεια μάς παροτρύνει νά δοκιμάζουμε τίς απλές αυτές μαθηματικές πράξεις μέ μονοψήφιους, διψήφιους, τριψήφιους καί πολλαψήφιους αριθμούς. Γιά νά γίνει τό παιχνίδι πιό ενδιαφέρον, όταν πρόκειται νά παιχθεί από μεγάλο αριθμό παιδιών στό σχολείο, καλό είναι νά τούς αφήσουμε νά κάνουν όλες τίς πράάξεις καί κατόπιν νά ανακαλύψουν από μόνα τους ότι φέρανε τό ίδιο αποτέλεσμα. Τό μόνο σίγουρο είναι ότι θά τό παίζουν γιά πολύν καιιρό χωρίς ποτέ νά τό βαρεθούν. Καί, γιατί όχι, νά παίζουν στά δάχτυλα καί τίς πράξεις τής αριθμητικής χωρίς χαρτί καί μολύβι. 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ 
Από 4 χρόνων καί πάνω 
Μέ 6 καί περισσότερα παιδιά 
Χώρος εσωτερικός ή εξωτερικός 

Ένα παιδί μέ κλειστά μάτια βρίσκεται στό κέντρο ενός κύκλου. Τά άλλα παιδιά γυρίζουν γύρω του τραγουδώντας. Όταν τό παιδί τού κέντρου πεί ΑΛΤ τά υπόλοιπα σταματάνε. Εκείνο δείχνει στήν τύχη μέ τό δάχτυλο σέ κάποια κατεύθυνση. Τό παιδί, πού πρός αυτό κατευθύνεται τό δάχτυλο, αφήνει τόν κύκλο καί πλησιάζει τόν αρχηγό (μέ τά κλειστά μάτια). Ο αρχηγός τού ζητά νά μιμηθεί φωνές διαφόρων ζώων. Αν καταφέρει νά αναγνωρίσει τό παιδί από τούς ήχους, αλλάζει θέση μαζί του. Αν όχι, τό παιχνίδι συνεχίζεται μέ τό ίδιο παιδί στό κέντρο τού κύκλου. Τά παιδιά μπορούν νά συμφωνήσουν πόσα ζώα πρέπει νά μιμηθεί τό παιδί πού θά μπεί στόν κύκλο. 

ΨΑΡΙ ή ΠΟΥΛΙ 
Από 4 χρόνων καί πάνω 
Μέ 2 καί περισσΌτερα παιδιά 
Χώρος εξωτερικός καί εσωτερικός 

Τό πρώτο παιδί διαλέγει μιά κατηγορία «ΠΟΥΛΙΑ» ή «ΨΑΡΙΑ». Ο επόμενος λέει τό όνομα ενός ζώου αυτής τής κατηγορίας. Π.χ. αν ο πρώτος πεί ΨΑΡΙ, ο δεύτερος πρέπει νά απαντήσει «ΤΟΝΟΣ» κ.ο.κ. Αν κάποιο από τά παιδιά δέν ξέρει νά απαντήσει ή κάνει λάθος χάνει τή σειρά του. Αυτό μπορεί νά συνεχιστεί καί μέ άλλα είδη. Αν τά παιιδιά είναι άπειρα καί μικρά μπορούμε νά διαλέξουμε καί κατηγορίες πιό απλές, όπως «ζώα μέ τέσσερα πόδια», «ζώα μέ δυό πόδια», «ζώα που κολυμπούν". Ο σκοπός του παιχνιδιού δεν είναι να διδάξει καινούργια πράγματα, αλλά να βοηθήσει τα παιδια να βάλουν σε κατηγορίες τα πράγματα που ήδη γνωρίζουν. 

Ο ΛΟΧΙΆΣ
Από 5 χρόνων καί πάνω 
Μέ 3 καί περισσότερα παιδιά 
Χώρος εξωτερικός καί εσωτερικός 

Ένα παιδί παίζει τόν ρόλο τού λοχία. Οι άλλοι κάνουν γύρω του κύκλο ή κάθονται μπροστά του. Ο λοχίας κάνει διάφορες κινήσεις καί, σύμφωνα μέ τίς διαταγές του, τόν ακολουθούν καί οι άλλοι. Π.χ. «Πιάστε τό δεξί σας αυτί μέ τό αριστερό χέρι». Ο λοχία ς έχει τό δικαίωμα τήν ώρα πού μιλάει νά κάνει διαφορετικές κινήσεις από κείνες πού διατάζει. Αν οι άλλοι δέν κάνουν ακριβώς αυτό πού τούς λέει, αλλά επηρεάζονται από τίς κινήσεις του, πού δέν συμφωνούν μέ τά λεγόμενά του, βγαίνουν από τό παιχνίδι. Ο τελευταίος πού μένει γίνεται λοχίας καί τό παιχνίδι ξαναρχίζει. 

ΠΕΤΑΕΙ-ΠΕΤΑΕΙ 
Από 6 χρόνων καί πάνω 
Μέ 6 καί περισσότερα παιδιά 
Χώρος εξωτερικός καί εσωτερικός 

Τά παιδιά ακουμπούν τά χέρια τους στό τραπέζι (στό πάτωμα, στό χώμα). Ο αρχηγός πού θά εκλεγεί μέ κοινή συμφωνία, πρέπει νά πεί μιά φράση, π.χ. «πετάει-πετάει ο ... αετός» ή «πετάει-πετάει τό ... τραπέζι» κλπ., σηκώνοντας μαζί καί τό χέρι του. Όταν θά λέει τό όνομα ενός πουλιού, τά υπόλοιπα παιδιά πρέπει νά συκώσουν τά χέρια τους ψηλά κάνοντας τίς κινήσεις τών φτερών. Σκοπός τού παιχνιδιού είναι νά κάνει τούς άλλους νά σηκώσουν τά χέρια τους καί όταν ο αρχηγός αναφέρει πράγματα πού δέν πετάνε, π.χ. άν πεί «πετάει-πετάει ο ... ελέφαντας». Οι παίχτες πού θά κάνουν λάθος βγαίνουν από τό παιχνίδι. Κερδίζει εκείνος πού θά ξεγελάσει περισσότερα παιδιά. Τα παιδιά μπορούν νά συμφωνήσουν πόσες φορές θά λέει «πετάει πετάει» ο κάθε παίχτης πού παίρνει αυτή τή θέση. 

ΟΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ 
Από 8 χρόνων καί πάνω 
Μέ 2 καί περισσότερα παιδιά 
Χαρτί καί μολύβι 

Χώρος εσωτερικός καί εξωτερικός 
Ο δάσκαλος μπορεί νά δώσει διάφορες λέξεις μέ μπερδεμένα τά γράμματα. Τά παιδιά μέ τή σειρά τους θά προσπαθήσουν νά βρούν πιά λέξη βγαίνει, βάζοντας ατή θέση του τό κάθε γράμμα. 

ΓΡΑΦΟΥΜΕ MYΘIΣTOPΗΜΑ 
Από 10 χρόνων καί πάνω 
Μέ 5 καί περισσότερους παίχτες 
1 μεγάλο χαρτί καί 1 μολύβι 
Χώρος εσωτερικός ή εξωτερικός 

Ο πρώτος παίχτης γράφει μιά μικρή φράση στήν πρώτη σειρά τού χαρτιού. Ύστερα διπλώνει τό χαρτί, ώστε η φράση πού έγραψε νά μήν φαίνεται, καί δίνει τό χαρτί στόν επόμενο παίχτη, πού κάνει κι αυτός ακριβώς τό ίδιο καί τό δίνει στόν επόμενο. Όταν όλοι οι παίχτες έχουν γράψει από μιά φράση, κάποιος από τούς παίχτες ξεδιπλώνει τό χαρτί καί διαβάζει μέ δυνατή φωνή όλες τίς φράσεις αλλά μέ τέτοιον τρόπο σάν νά είναι ένα παραμύθι ή μυθιστόρημα. 
Τό παιχνίδι είναι πολύ διασκεδαστικό γιά μεγάλους, όπου οι φράσεις μπορούν νά είναι πιό μπερδεμένες. 

ΟΙ ΓΡΙΦΟΙ 
Από 8 χρόνων καί πάνω 
2 ή περισσότεροι παίχτες 
ΥΛΙΚΑ: Ένας πίνακας σχολείου, μολύβι καί χαρτί γιά κάθε παίχτη. Αντί γιά πίνακα μπορεί καί ένα χαρτόνι μέ μαρκαδόρο . 
Χώρος εσωτερικός 

Ο δάσκαλος ή ο πρώτος παίχτης, επιλεγμένος από κοινή συμφωνία, γράφει πάνω στόν πίνακα μιά οποιαδήποτε λέξη. Όλοι οι παίχτες εκτός από κείνον πού έγραψε τή λέξη - προσπαθούν νά γράψουν στό χαρτί τους λέξεις πού περιέχουν γράμματα τής γνωστής λέξης. Δέν είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιηθούν όλα τά γράμματα. 
Είναι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι γιά νά πλουτίσουν οι παίχτες τό λεξιλόγιό
τους. Σ' αυτό τό σημείο θά μπορούσαμε νά προτείνουμε στά παιδιά νά ανοίξουν καί τό λεξικό γιά νά βοηθηθούν καί συγχρόνως νά μαθαίνουν καί τήν κυριολεξία τής κάθε λέξης. 

TPIΛIZA 
Από 7 χρόνων καί πάνω 
Χώρος εξωτερικός 
Παιχνίδι πού παίζεται από δύο παίχτες 
Είναι ένα από τά ευκολότερα παιχνίδια μέ φτηνά υλικά 

Τό σχήμα του είναι εύκολο να γίνει πάνω σέ χαρτί, νά ζωγραφιστεί στό έδαφος μέ κιμωλία, νά χαραχτεί στό τσιμέντο μέ μιά μυτερή πέτρα (είναι ενιά τελίτσες σε σχίμα τετράγώνου που συνδέονται με γραμμές). Υπήρξε ένα από τά κυριότερα παιχνίδια τών παιδιών τής μεταπολεμικής εποχής, χωρίς όμως νά αποτελεί αποκλειστικό παιχνίδι ενός τόπου.
Κανονισμοί:
1. Ο κάθε παίχτης διαθέτει από 3 πιόνια (κουμπιά, πετρούλες κλπ.). 
2. Ο παίχτης πού αρχίζει τό παιχνίδι «στήνει» τό πρώτο πιόνι του στό κέντρο τού σχεδίου (στό επόμενο παιχνίδι αρχίζει από το κέντρο ο άλλος παίχτης). 
3. Οι παίχτες μετακινούν τά πιόνια τους μέ τή σειρά, μέ σκοπό νά βάλουν καί τά τρία τους πιόνια στήν ίδια ευθεία. Αυτός πού θά τό πετύχει πρώτος είναι ο νικητής. 
Προσοχή: οι παίχτες δέν έχουν τό δικαίωμα νά στήνουν από τήν αρχή περισσότερα από 2 πιόνια στήν ίδια ευθεία. 
4. Παίζεται όλες τίς εποχές ευχάριστα καί καλλιεργεί τήν ετοιμότητα τού παιδιού. Τό παιδί μαθαίνει νά εκμεταλλεύεται τά λάθη τού αντιπάλου του, νά ανακαλύπτει τόν τρόπο μέ τόν οποίο θά πετύχει τόν σκοπό του γρήγορα καί χωρίς νά τόν αντιληφθεί ο αντίπαλός του.

 


Προστασία

Πώς ν' αποφύγετε την επίθεση σκύλου
1. μην κάνετε γρήγορες και απότομες κινήσεις, 
2. αν περπατάτε, μην αρχίζετε να τρέχετε, 
3. μιλάτε ήρεμα, αλλά με σκληρό τόνο της φωνής, 
4. μην κοιτάτε τον σκύλο στα μάτια,

###
Πώς με αξιοπρέπεια να αντιμετωπίσετε την προσβολή;
Με κάποια ασήμαντη αφορμή κάποιος σας επιτίθεται βρίζοντας και προσβάλλοντας. 
1. λέτε με ήρεμη διακριτική φωνή: "Συγνώμη δεν άκουσα, επαναλαμβάνετε παρακαλώ". Εάν βρει το θάρρος να επαναλαμβάνει την βωμολοχία του, πέστε, ξανά ήρεμα: "Πώς, πώς…".
2. λέτε με ήρεμη διακριτική φωνή: "Συγνώμη, και έπειτα με αυτό το στόμα θα φάτε…;
3. με χαζοχαμόγελο στο πρόσωπό σας αρχίζετε να κάνετε με χέρια σας κινήσεις βουβού ανθρώπου.

###
Συχνά επιστρέφετε στο σπίτι τη νύχτα και η συνάντηση με ληστή ή εκβιαστή δεν είναι και τόσο απίθανη. Στην τσέπη ή τσάντα σας μέσα σ' ένα σακουλάκι κρατάτε λίγη σκόνη από το μίγμα κοπανισμένων: καυτερού πιπεριού και αλατιού. Η ετοιμότητά σας να τα ρίχνετε στα μάτια του ληστή πρέπει να είναι σε υψηλό επίπεδο. Μετά, αμέσως αρχίζετε να φωνάζετε, όμως όχί! "Βοήθεια, ληστεία!", αλλά "Πυρκαγιά! Καιγόμαστε!" 
Ελπίζω να μη σας χρειάζεται αυτή η χρησιμούλα.

###
Και αν βρεθείς κάπου όπου νιώθεις ότι σε αγνοούν ή ότι σου φέρονται υπεροπτικά ή με αγένεια, δεν έχεις παρά να διαλέξεις ανάμεσα στους παρόντες έναν κατάλληλο συνεργό και ν' αρχίσετε οι δυο σας να γελάτε ηχηρά, εξακολουθητικά, δείχνοντας όσο πειστικότερα μπορείτε πως γελάτε με την καρδιά σας' και αν ίσως βρεθούν κάποιοι που θα σε μυκτηρίσουν, να γελάσεις πιο δυνατά και πιο επίμονο από τους μυκτηριστές. Θα πρέπει να είσαι πολύ άτυχος, αν, έπειτα από συντομότατη αντίσταση, οι πιο ακατάδεχτοι και οι πιο αναιδείς της συντροφιάς, αυτοί που σου γύριζαν επιδεικτικότερα την πλάτη, δεν τραπούν σε φυγή ή δεν σου τείνουν κλάδο ελιάς, επιδιώκοντας να πιάσουν κουβέντα μαζί σου και ίσως προσφέροντας σου τη φιλία τους. 
Τζ. Λεοπάρντι

###
Προσοχή στην «καθαριότητα»! Να προτιμάτε να «φάτε» τα μικρόβια των πιάτων, ποτηριών, κουταλιών και πιρουνιών παρά να φάτε τις δηλητηριώδεις ουσίες των απορρυπαντικών. Με τα μικρόβια ο οργανισμός σας ξέρει τι να κάνει, ενώ οι χημικές ουσίες θα σας «καθαρίσουν» από μέσα.

###
Ο ασφαλέστερος τρόπος για να ξεφορτωθείτε τα ενοχλητικά ζώα και τα τρωκτικά από τον κήπο σας είναι τα ούρα (ως απωθητικά) των άλλον ζώων που κυνηγούν τα επιβλαβή ζώα.

###
Το ασφαλέστερο μέρος για να προφυλαχτείτε από τον κεραυνό, όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού είναι μέσα σε ένα αυτοκίνητο με μεταλλική οροφή (έρευνα μετεωρολογικής υπηρεσίας).

Οι οχτώ βασικοί κανόνες προστασίας από τα κινητά τηλέφωνα

1. Μην χρησιμοποιείτε το κινητό σας παρά μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο ή γράψτε μηνύματα.
2. Μην βάζετε το αυτί σας στο κινητό περιμένοντας πριν πραγματικά αποκατασταθεί η επικοινωνία. Το ψάξιμο του κινητού για να βρει το συνομιλητή σας δημιουργεί μια πολύ ισχυρή ακτινοβολία. Μέχρι να τελειώσει αυτή η αναζήτηση κρατήστε το κινητό σας σε απόσταση 20-30 εκατοστών.
3.Κρατάτε το κινητό μερικά εκατοστά μακριά απο το αυτί σας. Η χρησιμοποίηση του hands-free είναι επίσης σημαντική.
4. Ν’ αποφεύγετε να κάνετε χρήση κινητού στα ασανσέρ, υπόγεια, υπόγεια πάρκινγκ, έτσι εκτίθεστε σε ακτινοβολία περισσότερο.
5. Μην χρησιμοποιείτε το κινητό παρά μόνο όταν υπάρχει καλή λήψη σήματος με την κεραία βάσης. Έτσι η ακτινοβολία στην οποία εκτίθεστε είναι μικρότερη. Ο άσχημος καιρός (χιόνι, βροχή, ομίχλη) έχει δυσμενή επίπτωση στη μετάδοση του σήματος και κάνει το κινητό να αυξάνει την ακτινοβολία που εκπέμπει πάνω σας, προκειμένου να πραγματοποιήσει την επικοινωνία.
6. Όσοι φορούν γυαλιά με μεταλλικό σκελετό πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι η ακτινοβολία που δέχονται στα μάτια γίνεται πολύ μεγαλύτερη.
7.Ακόμα και όταν δεν μιλάτε και απλώς παραμένει ανοιχτό το κινητό σας συνεχίζει να εκπέμπει ακτινοβολία και μόνο το οριστικό κλείσιμο του (υποχρεωτικό άλλωστε στα νοσοκομεία και στα αεροπλάνα) σταματά την εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.
8. Το πιο ασφαλέστερο μέρος που μπορεί να τοποθετηθεί το κινητό (όταν είναι ανοιχτό) είναι η μικρή εξωτερική τσέπη στο μανίκι.

 

Κουνούπια; Κάψτε ένα κομμάτι καμφορά στη φλόγα ενός κεριού.

Μυρμήγκια και έντομα στο σπίτι σας; Βάλτε στην είσοδό τους ένα μπαμπάκι ποτισμένο με ξίδι ή πιπέρι.

Εύχρηστο οικολογικό καθαριστικό: μια κουταλιά μαγειρικής σόδας με ένα ποτήρι νερό (για όλες τις επιφάνειες της κουζίνας.

Σε κάποιες όμορφες ή άσχημες στιγμές της ζωής σας μπορεί να βοηθήσει με τον καλύτερο τρόπο η φράση «Εγώ Σε Αγαπώ», αν την πείτε στη γλώσσα των κωφάλαλων.
Εγώ (δείξτε τον εαυτό σας)
Σε (δείξτε το άλλο άτομο)
Αγαπώ (σταυρώστε τα τεντωμένα χέρια σας στο μέρος της καρδιάς, με τις παλάμες στραμμένες προς τα μέσα)

Οι ασφάλειες ζωής και τα βιβλιάρια των πελατών των τραπεζών είναι μια αστείρευτη πηγή μεγάλων κερδών για τις ασφαλίστηκες εταιρίες και τις τράπεζες, αφού οι πελάτες συχνά δεν ενημερώνουν τους δικαιούχους για τις ασφάλειες και καταθέσεις. Θέλουν να κάνουν ευχάριστη έκπληξη στους συγγενείς τους μετά από το θάνατό τους.
Μεγάλη βλακεία!!!

Προσοχή!!!. Ακόμη και σβηστές, οι ηλεκτρικές συσκευές με καλώδιο καταναλώνουν ρεύμα.

 


Τροφή και συνταγές

Το ρύζι θα γίνει άσπρο και εύθρυπτο αν το ρίχνετε στο αλατισμένο νερό που βράζει και προσθέσετε μερικές σταγόνες χυμού του λεμονιού. Μην καλύψετε την κατσαρόλα που βράζετε το ρύζι.

###
Σαλάτα "Φαντασία": ένα ρόδι, 2 καρότα, ένα τέταρτο κεφαλιού του λάχανου, 2 μίλα, 200 γρ. μαγιονέζα. Το λάχανο ψιλοκόβετε, τα καρότα τρίβετε στον τρίφτη, τα μίλα καθαρίζετε από τη φλούδα και τα ψιλοκόβετε. Το μίγμα βάζετε στο πιάτο με στρώματα και το καθένα αλείβετε με μαγιονέζα. Το τελευταίο στρώμα στολίζετε με κόκκους του ροδιού. 

###
Το κομμένο λεμόνι μπορείτε να το φυλάξετε, αν βάζετε την τομή του πάνω σ' ένα πιατάκι, προηγουμένως στάζοντας 1-2 σταγόνες ξύδι ή μπορείτε να βάζετε λίγο ζάχαρη ή αλάτι, εξαρτάτε για τι θα χρησιμοποιήσετε το λεμόνι μετά.

###
Πριν σπάσετε το αυγό πρέπει οπωσδήποτε να το πλένετε.

###
Μέχρι ετοιμότητας βράζονται: το παντζάρι - 1ώρα και 15 λεπτά, το λάχανο - 30 μέχρι 50 λεπτά, το κουνουπίδι - 20 λεπτά, η πατάτα ολόκληρη - 25 μέχρι 30 λεπτά, η πατάτα κομμένη - 12 μέχρι 15 λεπτά, οι ρίζες χορταρικών 10 μέχρι 15 λεπτά, το σπανάκι - 8 μέχρι 10 λεπτά, η ξινήθρα - 5 μέχρι 10 λεπτά, το ρύζι - 30 λεπτά, η μπρόκολα (με ατμό) - 5-7 λεπτά.

###
Οι Γάλλοι γιατροί-ερευνητές υποστηρίζουν πως η τήρηση συγκεκριμένης δίαιτας από ένα ζεύγος επηρεάζει το φύλο του μελλοντικού παιδιού. Η ακρίβεια βρίσκεται κάπου στα 80%. 
Τα τρόφιμα που συμβάλλουν στην γέννηση αγοριού: αλκαλιούχο μεταλλικό νερό και χυμοί φρούτων, σαλάμι, ασπράδι του αβγού, μπισκότα, πατάτα, μανιτάρια, φακή και ξηρό μπιζέλι, μπανάνες, χουρμά, βερίκοκο, πορτοκάλια, βύσσινο, δαμάσκηνο.
Τα τρόφιμα που συμβάλλουν στην γέννηση κοριτσιού: ασβεστιούχο μεταλλικό νερό, σοκολάτα και κακάο, αυγά, μυζήθρα, γάλα, ανθόγαλα, τυρί, ψωμί, μπισκότα χωρίς αλάτι, ζυμαρικά χωρίς μαγιά και χωρίς αλάτι, ρύζι, σιμιγδάλι, μελιτζάνα, παντζάρια, καρότο, αγγούρια, κρεμμύδι, πιπέρι, μήλα, αχλάδια, φράουλα, σμέουρο, λεμόνι, ξηρά φρούτα, φουντούκι, ζάχαρη, μέλι, γλυκό κουταλιού και ζελέ.
Δηλαδή για τη σύλληψη αγοριού το ζεύγος πρέπει να καταναλώνει περισσότερο κάλιο, ενώ για σύλληψη κοριτσιού περισσότερο ασβέστιο. 

###
Η ασφαλέστερη θερμοκρασία για να ρυθμίζετε το ψυγείο σας είναι κάτω από +4,6°C την οποία πρέπει να ελέγξετε τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα με θερμόμετρο.

###
Η ασφαλέστερη σανίδα κοπής τροφίμων είναι η πλαστική (έχει λιγότερες μικροσκοπικές ρωγμές στην επιφάνειά της όπου φωλιάζουν χιλιάδες βακτηρίδια)

###
Τα πιο ασφαλέστερα φρούτα από την άποψη εξωτερικού κινδύνου (φυτοφάρμακα, έντομα, βακτηρίδια) είναι ο ανανάς και η μπανάνα, ενώ τα πιο επικίνδυνα φρούτα από αυτήν την άποψη είναι τα μήλα, τα κεράσια και τα ροδάκινα. (έρευνα οικολογικής οργάνωσης)

###
Τα φασόλια θα είναι πιο νόστιμα και πιο θρεπτικά, αν αποστραγγίζεται το νερό αμέσως μετά το βρασμό, μετά ρίξτε κρύο και προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας λάδι.

###
Τα κομμάτια των ψαριών κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος δεν θα θρυμματίζονται αν τα αλατίζομε και αλευρώνουμε και τα αφήνουμε να μουλιάζουν για 10-15 λεπτά, στη συνέχεια, τα βάζουμε στο ταψί στο καυτό λάδι.

###
Το γάλα δεν θα ξινίσει αν βάζουμε μέσα ένα φύλλο χράνο.

###
Το ρύζι θα είναι λευκό και εύθρυπτο εάν προσθέσουμε στο νερό λίγο κιτρικό οξύ.

###
Το πολτό από τη σιμιγδάλι θα είναι πιο νόστιμο και χωρίς σβώλους, αν πλύνετε δυο φορές τους κόκκους με νερό.

###
Το γάλα δεν θα φύγει, αν οι άκρες της κατσαρόλας αλείφετε με λίπος.

###
Η αφαίρεση των λεπιών θα είναι πολύ πιο εύκολη αν βάζετε τα ψάρια κάτω από το νερό.

###
Αν κατά το μαγείρεμα μερικές φορές θα βάζετε λίγο κρύο νερό, τα ψάρια θα έχουν καλύτερη γεύση.

 


Διάφορα

Τη μυρωδιά του σκόρδου από το στόμα μπορείτε να τη διώξετε μασώντας μαϊντανό. 

Σας λέει ψέματα :
– όταν κάποιος αγγίζει το πρόσωπο ή τη μύτη του ενώ μιλάει,
– κάποιος έχει σταυρωμένα τα χέρια ή τα πόδια του ενώ μιλάει,
– το νευρικό παιχνίδι των δάχτυλων,
– το σφίξιμο των χειλιών,
– όταν μιλάει υπερβολικά γρήγορα,
– όταν δε μας κοιτάει στα μάτια, ή κοιτάει πάνω από το κεφάλι μας,
– η χρησιμοποίηση του «εεεεε» και του «ααααα»,
– όταν γλείφει τα χείλη του,
– όταν συνέχεια ανοιγοκλείνει τα βλέφαρά του.

Δέκα συμβουλές για να έχετε στιλ
1.Να γνωρίζετε τα δυνατά σημεία της προσωπικότητας σας.
2.Να εκτιμάτε αυτό που είστε και να μην προσπαθείτε να παραστήσετε κάτι που δεν είστε.
3.Να είστε ταπεινός χωρίς ψεύτικη μετριοφροσύνη.
4.Να έχετε θετική στάση απέναντι στη ζωή.
5.Να φέρεστε με προσήνεια στους άλλους.
6.Να συζητάτε με ευγένεια και πνεύμα.
7.Να δείχνετε αλληλεγγύη.
8.Να επιδεικνύετε ελαστικότητα για τις απόψεις των άλλων.
9.Να δέχεστε τα πλήγματα με δημιουργικότητα.
10.Να μην παραπονιέστε ποτέ δημοσίως.

 

 Οδηγίες για τη ζωή.
1. Σου αρέσει, πες το.
2. Δε σου αρέσει, πες το.
3. Αν πεθυμείς κάποια, τηλεφώνησε.
4. Δεν καταλαβαίνεις; Ρώτησε
5.Θέλεις να βρεθείτε; Κάλεσε.
6. Θέλεις κάτι; Να ζητήσεις.
7. Ποτέ μην λογομαχείς.
8. Θέλεις να γίνεις κατανοητός; Εξήγησε.
9. Εάν φταις, να ομολογείς και μην ψάχνεις δικαιολογίες.
10. Πάντα να θυμάσαι ότι ο καθένας έχει τη δική του αλήθεια, και αυτή συχνά δεν συμπίπτει με την δική σου.
11. Μην επικοινωνείς με ανόητους.
12. Το βασικό πράγμα στη ζωή, είναι η αγάπη, όλα τα άλλα είναι ματαιοδοξία.
13. Τα προβλήματα του ανθρώπου είναι μόνο στο κεφάλι του.
14. Ο γύρω κόσμος δεν είναι κακός ή καλός, αυτός δεν νοιάζεται αν υπάρχεις ή όχι.
15. Προσπάθησε να βλέπεις κάτι ευχάριστο σε κάθε γεγονός.
16. Πάντα να θυμάσαι, ότι άλλη ζωή δεν πρόκειται να έχεις.
17. Μην είσαι βαρετός.
18. Μην βλέπεις τηλεόραση, θα ξοδεύεις τη δική σου ζωή παρακολουθώντας τη ζωή των άλλων.
19. Να θυμάσαι, ότι κανέναν δε χρωστάς τίποτα.
20. Να θυμάσαι, ότι κανένας δε σου χρωστάει τίποτα.
21. Μην ασχολείσαι με την πολιτική, η πολιτική εξαγριώνει τους ανθρώπους.
22. Μην λυπάσαι τα λεφτά για την ευχαρίστηση.
23. Πάντα να βασίζεσαι μόνο στον εαυτό σου.
24. Να πιστέψεις όχι στις υποσχέσεις, αλλά στην διαίσθησή σου.
25. Με τις γυναίκες, όπως και με τα παιδιά, να είσαι υπομονετικός και λίγο συγκαταβατικός.
26. λυπούνται για όλες τις γυναίκες, είναι πιο δύσκολη η ζωή τους.
27. Εάν έχεις μια κακή διάθεση, σκέψου ότι όταν θα πεθάνεις, τότε ούτε αυτό θα έχεις.
28. Να ζήσεις όχι επειδή το χθες ήδη δεν υπάρχει, αλλά γιατί το αύριο μπορεί και να μην είναι.
29. Να ξέρεις ότι το σήμερα είναι η καλύτερη ημέρα της ζωής σου.

Οδηγίες για τη ζωή.
Πριν Μιλήσεις, Άκου.
Πριν Γράψεις, Σκέψου.
Πριν Πληγώσεις, Νιώσε.
Πριν Μισήσεις, Αγάπησε.
Πριν τα Παρατήσεις, Προσπάθησε.
Μα Πριν Πεθάνεις, ΖΗΣΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!

Γ. Σεφερης


Οι χρυσές χρησιμούλες

Η πιο χρυσή χρησιμούλα: Σιώπα!

1. να είσαι πάντα τίμιος
2. να βασιστείς στο χρόνο: θα σου δώσει τις καλύτερες συμβουλές 
3. να χορταίνεις ύπνο
4. ρίξε κορόνα γράμματα
5. μην ακούς συμβουλές

Μην πολεμάς με τίποτα και μην προσπαθείς να ξεφύγεις από τίποτα. Άσε τα πράγματα να πάρουν τη δική τους πορεία.
Όσσο